Mainos

Majuri Jussi Niinistöstä: Voi käydä kuin Päivi Räsäselle ja kirkosta eroamiselle

Puolustusministerin kommentit voivat lisätä reservistä eroavia samoin kuin Päivi Räsäsen kommentit lisäsivät kirkosta eroavia, toteaa majuri James Mashiri.

Majuri James Mashiri on huolissaan puolustusvoimien ympärillä pyörineistä kohuista ja puolustusministeri Jussi Niinistön tavasta kommentoida niitä. Mashiri kommentoi asiaa yksityishenkilönä.

Niinistön lausunnoista voi tulla mielikuva, että hän puhuu puolustusvoimien suulla, ja pahimmillaan tämä voi tehdä hallaa koko instituution maineelle.

– On mahdollisuus, että syntyy samantapainen ilmiö kuin Päivi Räsäsen ja kirkosta eroamisen kanssa, Mashiri kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Mashiri ottaa esimerkiksi Niinistön reservikarkuri-kommentin.

Kun reserviläisliitto ja puolustusministeri esittivät näkemyksen, että reservissä siviilipalvelukseen siirtyvät olisivat ongelma puolustuksen uskottavuudelle ja että he “eivät ansaitse arvostusta”, tämä voidaan samaistaa puolustusvoimien näkemykseen.

– Siitä voi tulla vaikutelma, etteivät puolustusvoimat arvosta heitä, heidän vakaumustaan tai heidän toveriensa vakaumusta, Mashiri selittää.

Lausunto voi aiheuttaa myös reaktion toisessa ääripäässä. Mashirin mukaan sosiaalisen median kirjoituksissa näkyi myös kommentteja, joissa kannustettiin jopa väkivaltaan Niinistön mainitsemia ”reservikarkureita” kohtaan.

– Paljon näki sellaista “punavihervassareita” vastustavaa puhetta, että maanpuolustus olisi vain tiettyjen etuoikeus.

Niinistö ilmaisi tammikuussa huolensa "reservikarkureista", eli reserviläisten hakeutumisesta täydennyspalvelun kautta siviilipalvelusvelvollisiksi. Videolla asian käsittelyä Huomenta Suomessa 26. tammikuuta.

8:56

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.