Maitorahkan valmistaminen

Millä voisi esim. USA:ssa korvata rahkan, koska tyttäreni ole löytänyt sitä sieltä? Maija-Leena

Hei Maija-Leena!
Maitorahkan voi korvata monissa ohjeissa huoneenlämpöisellä tuorejuustolla, mieluiten mahdollisimman kevyellä tuorejuustolla. Mikäli tuorejuusto on kovasti paksua, sitä voi aavistuksen löysentää maidolla eli saada näin yhtä paksua kuin maitorahka on. Rahkaa voi myös tehdä itse maidosta ja/tai piimästä.

Rahkan valmistus

Kaada uunivuokaan litra maitoa tai piimää ja anna tekeytyä lämpimässä paikassa 2 päivää. Leikkaa näin syntynyt piimä vuoassa pohjaa myöten ristiviilloille ja nosta vuoka uuniin 100 asteen lämpöön muutamaksi tunniksi, jolloin hera irtoaa ja syntyy rahkaa. Jäähdytä vuoka ja valuta hera pois.

Pikarahka (n. 600 g)

  • 1l täysmaitoa
  • 2l piimää

Kaada ensin isoon kattilaan tilkka vettä, etteivät maito ja rahka pala pohjaan. Aloita veden lämmitys ja lisää maito. Lämmitä n. 40 asteiseksi. Tämän jälkeen lisää 2l piimää. Kun hera alkaa erottua, anna jäähtyä huoneenlämmössä. Kaada rahka siivilään valumaan. Noin 20 min. kuluttua rahkamassa on valmista.

Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat