Maisema kuin Narniasta! Jäiset tuulet tekivät asuinalueesta uskomattoman jääkylän: "Tunnelma on aika aavemainen"

1:30
Katso videolta, kuinka järven selältä puhaltaneet myrskytuulet muovasivat rantatontit satumaisiksi jäälinnoituksiksi Yhdysvalloissa.

Katso videolta, kuinka järven selältä puhaltaneet myrskytuulet muovasivat rantatontit satumaisiksi jäälinnoituksiksi.

Eriejärven rannalla sijaitsevat talot Hamburgin kaupungissa New Yorkin osavaltiossa joutuivat äskettäin erikoisen luonnonilmiön muovaamiksi. Rantatonteilla sijaitsevat talot ovat peittyneet jäisten puhurien myötä näyttäviksi jääveistoksiksi.

Sosiaalisessa mediassa monet ovat huomauttaneet asuinalueen näyttävän aivan kuin Narnian lavasteilta.

– Se näyttää feikiltä, Ed Mis kertoo CNN:lle.

Ed on asunut alueella viimeiset kahdeksan vuotta. Myös hänen rantatontilla sijaitseva talonsa on peittynyt paksulla jääpeitteellä.

Syypää jäätyneisiin taloihin on 48 tuntia yhtä soittoa tuulleet jäiset puhurit

Jäiset puhurit puhalsivat kahden päivän ajan Eriejärven selältä lämpötilojen tipahtaessa reilusti pakkasen puolelle. Talvisen ihmemaan sijasta asukkaat heräsivät viikonloppuna painajaiseen huomattuaan, että heidän kotinsa olivat saaneet paksun jääkuorrutteen.

– Talossani on pimeää ja tunnelma on aika aavemainen. Se on vähän pelottavaa, Ed Mis kertoo.

Hänen talonsa on peittynyt paksuun jääkuoreen ja hänen takapihallaan on lähes neljä metriä jäätä. CNN haastatteli häntä puhelimitse.

Tuulet nostivat valtavia aaltoja, jotka ryöpsäyttelivät järvestä vettä rannoille. Eriejärvi on eteläisin, matalin ja tilavuudeltaan pienin Pohjois-Amerikan viidestä Suuresta järvestä, ja se on maailman 11:nneksi suurin järvi.

– Kovassa pakkasessa kaikki aaltojen pärskeet, jotka osuvat taloihin, jäätyvät jääpuikoiksi, Talvisäähän erikoistunut Tom Niziol kertoo Weather Channel -kanavalle.  

"En halua elää tätä enää uudestaan"

Talojen peittyminen jäällä ei ole ennennäkemätöntä alueella, mutta paikallisten asukkaiden mukaan ilmiö ei ole koskaan ollut näin paha.

– Onhan se kaunis näky, mutta en halua elää tätä enää uudestaan, Mis sanoo.

Vaikka talot näyttävät ulkoa satumaisilta luomuksilta, ovat asukkaat huolissaan siitä, miten jää vaikuttaa talon rakenteisiin.

– Meitä huolestuttaa, kestävätkö rakennusten rakenteet, kun jää alkaa lopulta sulaa, erityisesti paino katolla, Mis kertoo.

Lähteet: CNN ja Weather Channel

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja