Maikkarin valotaulu päätyi myyntiin huutokauppaan – tuleva muutto Pöllölaaksosta voi tuoda uusia valoja tarjolle

1:57
Katso myös: Katso ylhäällä olevalta videolta, miltä tuleva Pöllölaakso näyttää tällä hetkellä ja minkälainen se tulee olemaan valmistuttuaan!

Huutokauppa Helanderissa on myyty tänään vanha MTV:n valokyltti. Mistään pienestä mainosvalosta ei ole kyse, sillä valokyltin koko on metri suuntaansa.

Metallisen kyltin kuntoluokitukseksi kerrotaan 7, eli siinä on huutokaupan mukaan käyttökulumaa tai pieniä vikoja.

Helanderin sivuilla kyltin tarina jää kertomatta. MTV:ltä tiedetään kuitenkin kertoa, että valokyltti on peräisin Maikkarin Lahden aluetoimistosta, joka tyhjennettiin heinäkuun lopulla. Tyhjentämisen yhteydessä valomainos jäi paikalle.

Mies sai kyltin kokoelmaansa

Komea kyltti ei jäänyt huomaamatta. Erilaisia valotauluja ja mainostavaraa keräilevä kiinteistön ylläpidon kanssa työskentelevä henkilö oli nähnyt tilaisuuden pelastaa valotaulu romulavalta osaksi kokoelmaansa. Hän kysyi, olisiko taulu mahdollista saada, ja sai luvan sillä ehdolla, että hoitaa myös itse valotaulun purkamisen.

Myöhemmin mies totesi, että valotaulu olikin isompi kuin hän oli paikalla silmämääräisesti arvioinut.

– Se ei sopinut sillä tavalla kuin olin suunnitellut, hän kertoo MTV Uutisille.

Koska valotauluilla ja vastaavalla tavaralla riittää hänen mukaansa keräilijöitä, päätti hän laittaa valotaulun kiertoon huutokaupan kautta. Kyltti myytiin tänään kuluineen 180 euron hintaan. Valotaulun lähtöhinta oli 50 euroa.

MTV muuttaa uusiin toimitiloihin

MTV on muuttamassa Helsingin Ilmalassa sijaitsevasta "Pöllölaaksosta", ja uudet tilat luovutetaan Maikkarin käyttöön ensi heinäkuussa. MTV:ltä ei osattu vielä varmasti kertoa, millaiset valokyltit uuteen taloon saadaan ja missä määrin vanhoja mainosvaloja pystytään käyttämään. Oma kysymyksensä on myös se, täyttävätkö vanhanaikaiset neonvalokyltit kaupungin tarkat säännöt. Mahdollista on esimerkiksi siirtyminen led-valojen käyttöön.

– Suunnittelutyö on täysin kesken, MTV:ltä kerrotaan.

Mahdollista siis on, että tulevan muuton myötä uusia Maikkarin valotauluja joutuu tarpeettomaksi ja mahdollisesti päätyy jopa uusiin koteihin.

Aiemmin Maikkarin mainosvaloja on päätynyt MTV:n käsityksen mukaan ainakin Lahden radio- ja tv-museon kokoelmaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja