Magnus Kirt kiskaisi hurjalla viimeisellä heitolla voittoon – kisan alku kaikkea muuta kuin hyvä: "Jos niin käy, niin sitä alkaa yleensä pelkäämään"

Mangnus Kirt rykäisi lähes 90 metrisen viimeisellään ja nappasi voiton Zürichin keihäskisassa:"Viimeinen heitto tuntui heti, että nyt tuli hyvä heitto" 1:04
Videolla Magnus Kirtin haastattelu.

Viron Magnus Kirt kiskaisi yleisurheilun Timanttiliigan Zürichin keihäskisan voittoon komealla 89,13 metrin kaarella. Voittotaistelu meni lopulta senttipeliksi, sillä toiseksi sijoittui Taiwanin Chao-Tsuyn Cheng 89,05 metrisellä heitolla.

Kirtin sarja oli vakuuttavaa luettavaa, sillä lopulta neljä heittoa ylitti 85 metriä. Kisan avausheitto oli virolaiselle kuitenkin vaikea.

– Ensimmäinen yritykseni oli todella stressaava, sillä liukastelin vauhdinotossa. Jos niin käy, niin sitä alkaa yleensä pelkäämään. Yritin saada sen pois mielestäni, että en olisi liukastellut vaan olisin tehnyt jotain väärin tekniikan kanssa. Silti tuntui siltä, että se ei ollut sitä, mitä hain, vaikka heitin kolme kertaa yli 85 metriä. Viimeisellä yrityksellä tunsin jo vauhtia ottaessa, että siitä tulee hyvä heitto, Kirt sanoi C Morelle.

– Halusin tietenkin saada paineen pois jo aiemmin. Yritin etsiä itseäni ja oikeaa heittoasentoa, Kirt jatkoi.

Virolaisheittäjä lähtee Dohan MM-kisoihin suurimpana ennakkosuosikkina, sillä hän on pystynyt heittämään kovalla tasolla koko kauden ajan. Kirt on pystynyt heittämään pisimmillään yhdeksässä kisassa yli 87 metriä. Näistä kahdeksan on voittoja. 

– Se ei takaa mitään. Se on uusi kilpailu, jossa on ensiksi karsinta ja siinä on vain vähän aikaa, joten täytyy tehdä hyviä ja fiksuja päätöksiä, Kirt toteaa

Alla olevalla videolla Magnus Kirtin voittoheitto.

Maailmantilaston ykkönen Magnus Kirt nappasi voiton viime hetkillä – lähes 90 metrin kaari Timanttiliigassa 2:26

Lue myös:

    Uusimmat