Machulda siirtyy vuokralle Jokereihin

Jääkiekkoilun SM-liigassa pelaavan SaiPan tshekkihyökkääjä Vladimir Machulda siirtyy loppukaudeksi vuokralle SM-liigan Jokereihin. Machulda pelasi sunnuntaina Kärppiä vastaan kauden viimeisen ottelunsa SaiPassa. Viimeisen ottelun tällä kaudella SaiPassa pelasi myös hyökkääjä Ville Immonen, joka siirtyy TPS:n riveihin.

Tieto pelaajasiirroista tuli niin joukkueelle kuin valmentajillekin yllätyksellisesti ottelun päätyttyä. SaiPan toimitusjohtaja Ilkka Kaarna ilmoitti, että Machuldan siirtyminen Jokereihin loppukaudeksi oli tämän oma ratkaisu. -Me ei häntä painostettu, eikä houkuteltu mihinkään.

SaiPan kannalta vuokralle siirto oli merkittävä taloudellinen ratkaisu. Se tulisi myös fanien ymmärtää, kertoi Kaarna. Siirtämällä Machuldan ja Immosen mualle SaiPa säästää sievoisesti kahden hyväpalkkaisen hyökkääjän palkkakustannuksissa. SaiPan kotiottelujen yleisömäärät ovat olleet pitkään laskussa.

SaiPan hyökkääjäkasvatti Ville Immonen siirtyy maanantaista alkaen TPS:n organisaatioon. Immosen ja SaiPan voimassa oleva sopimus olisi päättynyt tähän kauteen. -Tarjosimme hänelle mahdollisuutta mennä muihin joukkueisiin.

Toimitusjohtaja Kaarna ei paljasta SaiPan pelaajista saaman summan suuruutta. Seuran lipputulot ja hallimyynti ovat tällä hetkellä noin 120000 euroa (n. 1 milj. markkaa) budjetoidusta summasta jäljessä. NHL:n ja muut siirtokorvaukset ovat tuoneet seuralle lähes saman verran tällä kaudella takaisin.

Nyt tehdyt pelaajasiirrot auttavat SaiPa-johdon mukaan tekemään tuloksesta positiivisen. -Tämä oli meiltä tietysti kova liike, mutta tällä ratkaisulla pedataan jo ensi kautta. Pikkurahoista ei näitä siirtoja kuitenkaan tehdä. Machuldasta tuli kyselyjä 6-7 seurasta ulkomaita myöten, Kaarna sanoi. -Tilanne on niin, että SaiPa maksaa Machuldan palkan loppukaudesta ja hän jatkaa meillä ensi kaudella tehdyn sopimuksen mukaisesti, sanoi Kaarna.

Lähteneiden tilalle SaiPa nostaa edustusjoukkueeseen A-nuorten liigan tämän hetken pistepörssin ykkösen, Teemu Sompin. Lisäksi SaiPaan haetaan yhtä hyökkääjää sekä puolustajaa. -Ehdolla on monia vaihtoehtoja. Jokerien kanssa on puolustajasta neuvoteltu, paljasti Kaarna. SM-liigan pelaajien siirtoaika umpeutuu tammikuun lopussa.

(MTV3/STT)

Lue myös:

    Uusimmat