Maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila lähetyksessä: Ruoasta tulee vielä sota!

Maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) kertoi tänään Studio55.fi-lähetyksessä, että lähiruoalla on Suomen tulevaisuudelle ja hyvinvoinnille tärkeä merkitys. Anttilan mukaan lähiruoan lisääminen lisää myös työpaikkoja Suomessa.

– Suomen työttömyyden yksi perussyy on se, että meillä kulutetaan liikaa ulkomaista tavaraa ja ulkomaista työtä. Me emme kiinnitä riittävästi huomiota siihen, mitä se ulkomainen tuote merkitsee. Jos taas ostamme suomalaista, huolehdimme suomalaisten työllisyydestä, totesi Sirkka-Liisa Anttila Studio55.fi-lähetyksessä.

Anttila mainitsi yhdeksi ongelmaksi sen, että Suomi on ainoa maa Euroopassa, jossa ruoasta on tehty suuri mainos- ja hintatuote. Kaupat ovat pistäneet suomalaiset juoksemaan halpojen hintojen perässä.

– Me olemme tehneet ruoasta hintatuotteen. Luulemme, että halvalla saa hyvää, mutta halpa ei koskaan voi olla hyvää, Anttila totesi.

Suomi varautuu ruokapulaan!

Anttila painotti Studio55.fi-lähetyksessä, että ruoka-asiassa on kyse globaalista ongelmasta. Tällä hetkellä toteutetaan ruokastrategiaa, jollla pyritään lisäämään suomalaisen ruoan tuotantoa Suomessa.

– Vuonna 2030 maapallolla on yli miljardi ihmistä enemmän syömässä kuin nyt. Eli me tarvitsemme ruokaa enemmän, mutta samaan aikaan maapallon kyky tuottaa ruokaa vähenee. Ydinkysymys on se, että ruokastrategialla turvataan ruoka suomalaisille, kun ruoasta tulee huutava pula.

Anttila painotti, että tulevaisuus pitää rakentaa luontaisille vahvuuksille. Niitä Suomelle ovat puhdas luonto ja puhdas maaperä. Suomella on luontaiset edellytykset olla merkittävämpi luomumaa.

– Meillä suomalaisilla on hyvät runsaat pohjavedet. Suomi voisi lähteä tuottamaan jotakin, missä tarvitaan paljon vettä, koska sitä meillä on. Samoin meillä on taito tehdä, laaja maaseutu ja pellot joilla viljellä.

Ongelmat Anttila näki erittäin laajoina.

– Ruoasta tulee vielä kysymys, josta soditaan, hän tuumasi.

Klikkaa kuvaa ja katso, mitä muuta Sirkka-Liisa Anttila kertoi lähiruoasta lähetyksessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja