Mainos

Maastohiihtotähti Iivo Niskasen nimi juoksutapahtuman osallistujalistalla – "Nyt siinä on monella hyvä sauma ottaa päänahka"

2:29
Videolla väsyneen Iivo Niskasen tunnelmia hiihtokauden loppupuolelta.

Maastohiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen testaa juoksukuntonsa ensimmäistä kertaa puolimaratonilla. Helsinki City Run -tapahtumaan osallistuvalla Niskasella ei ole ennakko-odotuksia, mutta ryhmäjuoksu luo kilpailuasetelman.

– Käyn vielä toukokuun alussa hiihtämässä yhden kilpailun, joten juoksu on minulle hyvä startti harjoituskauteen, Iivo Niskanen kertoo Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Niskanen toivoo juoksuhaastetta tapahtuman muilta kilpailijoilta, jotta motivaatio kasvaisi kovempien juoksulenkkien suhteen. Loppukesästä Niskasen mukaan juoksukunto olisi parempi juoksukilpailuja ajatellen, mutta huippu-urheilijaa kiinnostaa, miten hän pärjää puolimaraton-matkalla näin keväällä.

– Tuossa vaiheessa ei vielä kärkivauhtiin pääse, mutta sinne tuntiin ja 15 minuuttiin, tai niille nurkille puolikkaan pitäisi mennä, summailee Niskanen.

– Nyt siinä on monella hyvä sauma ottaa päänahka. Toivottavasti moni voittaa minut ja pistää juoksemaan jatkossa kovempia lenkkejä, hän toteaa.

Juokseminen on suuri osa hiihtäjän treeniohjelmaa, mutta ei niinkään tasaisella asfaltilla kuten tulevassa juoksutapahtumassa.

– Juoksuharjoitteet ovat yleensä ylämäkipainotteisia, varsinkin kovimmat. Sen suhteen tasainen asfaltilla juostava puolimaraton on minulle erilainen juttu, täsmentää huippumaastohiihtäjä.

27-vuotias Niskanen osallistui viime vuonna muun muassa kovamaineisen rankkaan Red Bull 400  -juoksutapahtumaan, jossa osallistujat ottivat mittaa toisistaan Lahden suurmäen pystyjyrkästä seinästä. Tähtihiihtäjä sijoittui kilpailussa kolmanneksi.

Tämän kevään Helsinki City Run -tapahtuma juostaan 18.toukokuuta. Tapahtuman keskuspaikka ja kaikkien matkojen maali sijaitsee Telia 5G Areenalla.

Lähde: SUL:n tiedote

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja