Maasta poistunut HIFK:n supertähti kaataa saavillisen rapaa Palloliiton suuntaan – "Jotain, mitä en ole eläessäni nähnyt"

HIFK tiedotti eilen purkaneensa tähtimaalivahti Beton sopimuksen. 12 ottelua Veikkausliigassa pelaamaan ehtinyt Beto kertoo MTV Urheilulle, että hän pettyi Suomessa erityisesti Palloliiton toimintaan.

Eilen torstaina kotiinsa lentänyt Beto saapui HIFK-paitaan suurin odotuksin keväällä. Visiitti jäi kuitenkin puolikkaan kauden mittaiseksi. Portugalin maajoukkueen maalilla MM-kisoissakin torjunut Beto korostaa, että seuran kanssa asioista jäi hyvä tunne.

– Lähdölläni ei ole mitään tekemistä seuran kanssa. Kiitän HIFK:ta mahdollisuudesta pelata Suomessa, Beto sanoo kohteliaasti.

HIFK:n taloudellinen tilanne on karmea. Kesäkuussa helsinkiläisseura kertoi konkurssiuhastaan. Kassavaje on loppuvuodelle jopa puoli miljoonaa euroa. Beton mukaan hänen sopimuksensa purkaminen on myös kädenojennus vaikeuksissa olevalle seuralle.

– Tiedän, että HIFK:lla on juuri nyt paljon taloudellisia ongelmia. Autan seuraa taloudellisesti purkamalla sopimukseni. Olin kallis pelaaja joukkueelle, maalivahti taustoittaa.

Ryöpytystä Palloliiton suuntaan

Vaikka suhteet seuran kanssa pysyivät teiden eroamisesta huolimatta hyvinä, samaa ei voi sanoa temperamenttisen tähtivahdin ja Suomen Palloliiton väleistä. Kovalla CV:llä Suomeen saapunut Beto pettyi Palloliittoon täysin. 

– Odotin täysin toisenlaista suhtautumista Palloliitolta. Halusin antaa Veikkausliigalle näkyvyyttä Suomessa ja koko Euroopassa. Se toimi nyt päinvastoin. Mielestäni tein hommani hyvin. Otteluita tultiin seuraamaan muun muassa Turkista, Espanjasta ja Portugalista. Yritin auttaa Veikkausliigaa eteenpäin. Se ei kelvannut liitolle, Beto jylisee.

Beto sai viimeiseksi jääneessä Veikkausliigaottelussaan suoran punaisen kortin. Portugalilainen hyppäsi ottelun loppuhetkillä vastustajaa kohti napit edellä. Palloliiton kurinpito lätkäisi tilanteesta myöhemmin yhden ottelun lisäpelikiellon, sillä Beto oli sen mukaan jatkanut epäasiallista käytöstään myös ottelun jälkeen.

– Saamani pelikielto on jotain, mitä en ole eläessäni nähnyt. Aivan naurettava ja uskomaton päätös, Beto tilittää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Extreme-kokemus

Useissa Euroopan huippuseuroissa pelannut veräjänvartija arvioi Veikkausliigan pelillistä tasoa korrektisti.

– Tämä oli minulle extreme-kokemus. Pelirytmi on toisenlainen kuin mihin olen tottunut. Suomessa on hyviä pelaajia, mutta jalkapallo ei ole täällä ykköslaji. Kulttuuri ja mentaliteetti eivät ole vielä ammattimaisella tasolla, Beto arvioi.

Maalivahdin lähtöön vaikutti Palloliiton nuivan asenteen vuoksi myös perheen mielipide. Veskarin tarkoituksena on nyt ottaa hetki aikaa läheisilleen, ja tutkia sen jälkeen pöydältä löytyvää sopimustarjousta. 

– Tein itselleni lupauksen, että olen pelikuntoinen ja motivoitunut vielä nelikymppisenä. Suomessa näytin, että pystyn pelaamaan korkealla tasolla, portugalilainen päättää.

Lue myös:

    Uusimmat