Mainos

Maanjäristys surmannut ainakin kaksi ihmistä Kreikassa, lisäksi useita loukkaantunut

1:32

Egeanmerellä tapahtunut maanjäristys on surmannut ainakin kaksi ihmistä Kreikassa Kosin saarella. Tiedon on vahvistanut uutistoimisto AFP:lle sairaalan edustaja, jonka mukaan ihmiset saivat surmansa katon romahdettua.

Ruotsalaislehti Aftonbladet kirjoittaa, että toinen maanjäristyksessä surmansa saanut olisi Ruotsin kansalainen. Guardian puolestaan kertoo Kreikan viranomaisten kertoneen, että kaksi kuollutta olisivat turkkilainen ja ruotsalainen.

Useat mediat ovat myös kertoneet, että sekä Turkissa että Kreikassa on lisäksi loukkaantunut lukuisia ihmisiä maanjäristyksen takia. Tiedot loukkaantuneiden määristä vaihtelevat.

Guardian kertoo, että viimeisimmän tiedon mukaan Kosilla on loukkaantunut 120 ihmistä. Turkissa taas on Guardianin mukaan viimeksi kerrottu loukkaantuneen 70 ihmistä.

Ulkoministeriön tiedossa ei ole, että suomalaisia olisi loukkaantunut tai kuollut. Ministeriöstä kerrotaan STT:lle, että matkustusilmoituksen Kosin saarelle on tehnyt 45 suomalaista ja Turkissa sijaitsevaan Bodrumin kaupunkiin kahdeksan suomalaista. Ulkoministeriöstä arvellaan, että suomalaisia voi olla alueilla kuitenkin enemmän.

Järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 6,7

Yhdysvaltojen geologinen tutkimuslaitos (USGS) on kertonut, että Turkin lounaisosia ja Kreikan Dodekanesian saaria vavisuttanut järistys tapahtui kymmenen kilometrin syvyydessä. Järistyksen keskus oli reilun 10 kilometrin päässä Bodrumista ja reilun 16 kilometrin päässä Kosista.

Järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 6,7, AFP kertoo.

BBC:n mukaan järistyksen on raportoitu aiheuttaneen pienin tsunamin Turkin rannikolla. Sosiaalisessa mediassa on julkaistu kuvia, joissa näkyy, kuinka ihmiset kävelevät vedessä, joka yltää heitä nilkkoihin asti, BBC kertoo.

Bodrumissa "isoin ongelma on poikki olevat sähköt"

Bodrumin pormestarin mukaan tiedossa ei ole, että kukaan olisi saanut surmansa kaupungissa järistyksen takia.

– Isoin ongelma tällä hetkellä on se, että sähköt ovat poikki osasta kaupunkia, pormestari Mehmet Kocadon kertoi NTV-televisiokanavalle.

Muglan maakunnan kuvernööri on kertonut aiemmin, että muutamia ihmisiä on loukkaantunut lievästi heidän pudottua ikkunasta paniikin takia. Bodrum sijaitsee Muglan maakunnassa.

Bodrumissa olevan uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtajan mukaan voimakasta järistystä seurasi useita jälkijäristyksiä. Kaupungissa sijaitseva sairaala on raporttien mukaan evakuoitu järistyksen takia, ja saapuvia potilaita on hoidettu ulkona puutarhassa.

– Sänky heilui paljon. Joitakin pulloja putosi ja rikkoutui keittiössä ja sisäpihalla, kertoi turkkilainen Dilber Arikan, joka oli järistyksen sattuessa loma-asunnollaan alueella, jossa järistys tuntui.

– Olimme yllättyneitä. Olimme peloissamme ja menimme heti ulos, kuvaili tilannetta AFP:lle perheensä kanssa Kreikassa Rodoksen saarella lomalla oleva Teddy Dijoux.

– Se (järistys) jatkui pitkän aikaa. Keräsin nopeasti lapseni ja lähdimme hotellista, kertoi niin ikään lomalla oleva Sylvie Jannot.

Järistys tapahtui puoli kahden aikaan yöllä.

0:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.