Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Maalaispatee ja hillottu punasipuli 8.12.2001

Julkaistu 07.12.2001 14:55

toim. Kaisa Torkkeli

Maalaispatee

(1 l:n vuoka)

200 g valutettua broilerinmaksaa
400 g (rasvaista) possunkylkeä TAI 200 g possun lapaa tai paistia + 200 g silavaa
200 g possunfileetä TAI hirven lihaa
2 kananmunaa
1,5 dl punaviiniä tai sherryä TAI 0,5 dl konjakkia
170 g (1 pkt) pekonia

Mausteseos:
2 tl suolaa
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl kanelia
0,5 tl rosmariinia
0,25 tl neilikkaa
ripaus mustapippuria

Vuokaan:
voita vuoan voitelemiseen
170 g (1 pkt) pekoniviipaleita vuoraamiseen

Koristeluun:

laakerinlehtiä, rosepippuria

1.Siisti maksa ja laita monitoimikoneen kulhoon. Tee mausteseos ja lisää joukkoon. Käynnistä kone ja jauha tasaiseksi.
2. Leikkaa lihat kuutioiksi ja pekoni suikaleiksi. Kuumenna paistinpannu. Ruskista lihoja muutamassa erässä. 3. Lisää ruskistettu lihapalat koneen kulhoon ja käynnistä. Jauha hetki. Lisää kananmunat ja alkoholi koneen käydessä. Hiljennä nopeutta, jotta rakenne säilyisi karkeana. Lisää viimeisenä pekoni suikaleet. Anna koneen käydä vain sen verran, että pekoni sekoittuu joukkoon, mutta ei jauhaudu.
4. Voitele vuoka (keraaminen tai metallinen) ja vuoraa pekonilla. Täytä astia massalla. Käännä pekoniviipaleet massan päälle ja koristele laakerinlehdillä ja rosepippurilla.
5. Peitä kannella tai huolellisesti foliolla. Laita vuoka suurempaan uuninkestävään vuokaan. Kaada uunivuokaan kiehuva vesi. Kypsennä patee vesihauteessa uunissa 150 asteessa, kunnes sisälämpötila on noin 68-70 astetta.

Hillottu punasipuli

6 (500-600 g) punasipulia
1 dl vettä
1 dl etikkaa
1 dl sokeria

Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Mittaa kattilaan vesi, etikka ja sokeri. Anna kiehahtaa. Lisää viipaloidut sipulit ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmentyneet. Jäähdytä seos kattilassa liemineen ja purkita haaleana. Tarjoa maalaispateen tai kinkun kanssa.

Lisää aiheesta:

Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistäYmmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita"Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä

  • Eilen19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita