Maakunnista kajahtaa: Täällä on hyvä asua!

Studio55.fin lukijat kertoivat kyselyssä kotikaupunkiensa parhaista puolista. Arvostusta saivat esimerkiksi Porin Kirjurinluoto, Salon iltatori, Viitasaaren ihmiset, Oulun pyörätieverkosto, Kuopion Puijon luontoalue, Kauttuan kodikkuus ja Jalasjärven lakeudet.

Pori

Yyteri, Kirjuriluoto ja rehelliset ihmiset.

Uudenkoiviston kaupunginosa. Sijainti keskustan vieressä, erilaisia taloja, avoimia pihoja ja lapsia.

Parasta Porissa on varsinkin kesällä Yyterin hiekkarannat ja myös Kirjurinluoto, saari keskellä kaupunkia jossa ihanan rauhallista ja kaunista luontoa, mutta myös kesäteatteria, Pelle Hermanni -puistoa lapsille ja kävelymatkan päässä keskustasta. Pori jazz tuo mukanaan vilinää ja kansainvälisyyttä.

Paras paikka on Yyteri, joka ei sen kummempia esittelyjä kaipaa. Kirjurinluoto ja Pelle Hermannin leikkipuisto tulevat hyvänä kakkosena.

Uusikaupunki

Luonto, merellisyys sekä autotehtaan työllistävä vaikutus.

Rauma

Kaupunki on sopivan pieni, välimatkat ovat lyhyitä ja voi liikkua pyörällä paikasta toiseen. Täällä on kaikki tarvittava. Viehättävä Wanha Rauma ja meri vieressä.

Meri ja vanha kaupunki sekä vanhan kaupungin pienet sisustus- ja lahjatavarapuodit.

Rauman Pitsiviikko.

Kotikaupungissani olen ylpeä pitsinnypläyksestä, Vanhasta Raumasta, mikä on maailmanperintökohde ja meren tunnelmallisuudesta.

Vaasa

Meri.

Salo

Salon tori ja erityisesti torstaiset iltatorit, joissa aina upeita esiintyjiä ja näin eläkeläinenkin pääsee nauttimaan ilmaisista esiintymisistä, jonka joku salolaisyrittäjä tarjoaa.

Oulu

Erittäin laaja ja hyvin suunniteltu pyörätieverkosto

Oulussa ehdottoman kaunis paikka on Oulun Nallikarin upeat hiekkarannat. Kesäisin sinne pääsee myös Potnapekka kaupunkijunalla, mikä on elämys sekin.

Joensuu

Luonto ja järvet.

Suku.

Pellot, rintamatalot.

Luonto lähellä ja vettä. Myös asioinnit sujuu joko jalan tai pyörällä.Olen asunut muuallakin Suomessa, mutta eikun takaisin Joensuuhun mm. em. seikkojen takia!

Joensuussa on parasta kauppakeskus iso Myy, ampumahiihtostadion, hyvä palvelu ja makoisat ruokapaikat. Kotiseudullani ei kannata jättää mitään välistä, kannattaa kierrellä kaikki paikat, koska missään ei ole tylsää. Joensuussa riittää nähtävää ja on tilavempaa kuin esim. Helsingissä. Vaikka Joensuu sijaitseekin huonossa paikassa, riittää siellä silti turisteja ja muita ihmisiä. Eka paikka, mikä kannattaa tsekata, on tori. Siellä myydään melkein aina kaikkea uutta, mitä ei löydy kaikkialta!

Kangasala

Kyläyhdistys.

Lapua

Lapuan Alajoki, luontoa kauneimmillaan.

Viitasaari

Maisema ja ihmiset.

Vesilahti

Luonto, ihanan idyllinen PizzeriaMakasiini.

Seinäjoki

Upea Apila-kirjasto.

Paras paikka tässä maailmassa. Ei ole niin korkeita taloja, ettei kaupungin laidalta näkisi toiselle puolen. Liikenne sujuu paremmin kuin muualla, onhan tämä kuin Wild Wild West, Nothing But the Best!

Alvar Aalto -keskus.

Kokemäki

Nimikkojoki, väki, kauneus.

Kuopio

Kuopiossa on parasta vihreät puistot ja Puijon luontoalue keskellä kaupunkia, satama ja Väinölänniemen alue. Tietenkin tori! Torialue on parantanut ilmettään, ja kauppahallissa on sitä ihanaa vintage-tunnelmaa. Valitettavasti Kuopiossa on purettu paljon pois puutaloja, mutta jokunen helmi on vielä jäljellä. Onneksi! Tuomiokirkon puistossa voi piipahtaa istumaan jäätelölle ja ihailemaan kaunista kukkaloistoa. Ihana paikka kertakaikkiaan!

Puijo ja varsinkin Tahko.

Tyrnävä

Luonto on lähellä, samoin lapsuusmaisemat.

Kauttua

Kodikas.

Jyväskylä

Vesistöt.

Kotikaupunkini on kaunis. Ylpeydenaiheena kaunis maisema. Sillat yli Jyväsjärven ja sen rannalla mainio Lutakko. Nuorekkuus ja yliopisto. Siinä tärkeimpiä ylpeilynaiheita.

Runsaat kesätapahtumat (erityisesti Neste Ralli) ja museot, kahvihetki idyllisessä Kahvila Muistossa (Toivolan Vanha Piha) tai Survon Kartanossa ja lounas hotelli Albassa upeine järvimaisemineen.

Laajavuoren hyppyrimäen laelta kaunis näkymä kaupungin ylle, Viherlandiassa ihania viherostoksia, Hackmannin tehtaanmyymälä, päiväristeily Päijänteellä, ravit Killerillä, Pandan makeistehdas Vaajakoskella.

Kävelyretki keskustassa, joka vaihtelevaa ylä- ja alamäkeä päättyen Neron portaiden kiipeämiseen ylös Harjun vesitornille keskustan kupeessa. Harjun Paperissa (Yliopistonkatu) ihania postikorttiostoksia laajasta valikoimasta.

Bussikierros jollain linjalla, esim. nro 18 tai 26, jolloin myös kaunis Kuokkalan silta tulee tutuksi. Jäätelöhetki sataman kahvilassa tai Kirkkopuistossa kaupunginkirkon kupeessa. Petäjäveden vanha kirkko (40 km Jyväskylästä), joka UNESCO-kohde.

Kristiinankaupunki

Ei liikaa ihmisiä.

Karstula

Siellä on hienot, metsäiset maisemat ja todisteita ikiaikaisista asutuksista!

Kuusamo

Kotikaupunkini ylpeydenaihe on luonto ja sen rehelliset ihmiset. Vieraani veisin tutustumaan Kiutakönkäälle tai pienelle Karhunkierrokselle. Me kuusamolaiset ihmiset olemme aitoja, rehellisiä luonnonlapsia, ja mutkattoman luonteemme vuoksi meidän kanssa on helppo tulla juttuun.

Kajaani

Luonto on aina lähellä.

Jalasjärvi

Lakeudet ja kumpuilevat maastot.

Virrat

Mielestäni paras nähtävyys täällä ovat Torisevan jylhät rotkojärvet.

Lue myös:

    Uusimmat