Maajussi-Roy on pistänyt merkille uudet, rakkautta etsivät maailman maajussit – tämän neuvon hän heille antaa: "Yritä kunnioittaa sitä"

Kun maajussi-Royn poika Lex halusi muuttaa Suomeen, päätti isä lähteä mukaan – nyt Helsinkiin juurtunut kaksikko asuu ensi kertaa yhdessä ja opettelee täysin uutta elämää 6:25
Kun maajussi-Royn poika Lex halusi muuttaa Suomeen, päätti isä lähteä mukaan – nyt Helsinkiin juurtunut kaksikko asuu ensi kertaa yhdessä ja opettelee täysin uutta elämää

Maajussi-Roy löysi Maajussille morsian maailmalla -ohjelmasta rakkauden sijaan uuden kotimaan. Nyt hän antaa vinkkinsä tulevan kauden maajusseille.

Kanadassa syntynyt ja kasvanut Roy Rissanen tuli suomalaisille tutuksi osallistuttuaan Maajussille morsian maailmalla -ohjelman ensimmäiselle, vuonna 2021 esitetylle kaudelle. Vaikka mies ei löytänyt ohjelmasta elämänsä rakkautta, jäi hänelle takataskuunsa yksi elämänsä kiinnostavimmista ja intensiivisimmistä kokemuksista.

Roy kertoo MTV Uutisille, että hän olisi näin jälkikäteen ajateltuna edelleen lähtenyt mukaan ohjelmaan. Hän ei kuitenkaan olisi sanojensa mukaan hypännyt seikkailuun niin sattumanvaraisesti.

– Olisin ymmärtänyt enemmän, kuinka vaikea tämä koko prosessi voi olla. Mutta se oli hieno kokemus, hän toteaa.

Hienon kokemuksen lisäksi Roy pääsi ohjelman avulla vierailemaan tulevassa kotimaassaan. Vahvasti suomalaiseksi identifioituva mies saapui ohjelman kuvauksia varten ensimmäisen kerran Suomeen, vanhempiensa kotimaahan.

Lentokoneesta astuessaan hänet valtasi oitis vahva mukavuuden tunne, kuin hän olisi saapunut kotiin. Kaikkialla muualla matkaillessaan hän oli tuntenut olonsa vain vierailijaksi.

Sittemmin Suomesta on tullut kirjaimellisesti Royn koti. Hän muutti viime juhannuksen jälkeen Helsinkiin poikansa Lexin kanssa.

Roy kertoo hänen ja Lexin pistäneen merkille erilaisia asioita suomalaisten käytöksestä. Heitä huvittaa muun muassa suomalaisten huumorintaju.

– Se miten hauskoja suomalaiset ovat. He löytävät huumoria itsestään sen sijaan, että tekisivät pilkkaa muista ihmisistä huumoritarkoituksessa, hän kertoo.

Vinkit uusille maajusseille

Joulukuussa televisiossa näytettiin tulevan Maajussille morsian maailmalla -kauden maajussien esittelyjakso, joiden suuntaan kirjelinjat ovat tällä hetkellä auki.

Roy kertoo odottavansa uteliaana, miten uudet maajussit tulevat pärjäämään ohjelmassa. Hän myöntää olevansa hieman kateellinen tulevan kauden maajusseille, jotka pääsevät osaksi kokemusta. Tämä siksi, että kokemus oli Royn mukaan niin hauska.

– Olen iloinen heidän puolestaan, että he voivat osallistua tähän ja tulla Suomeen tapaamaan näitä mahtavia ihmisiä. Joten olen hieman kateellinen siitä, mutta odotan todella innolla, että saan seurata ja nähdä, kuinka he osallistuvat koko prosessiin, hän tarkentaa.

Roy kehottaa uusia maajusseja suhtautumaan kunnioittavasti ja kärsivällisesti kaikkiin ohjelman osapuoliin. Hänen mukaansa ei ole helppoa tapailla monia ihmisiä ja olla samalla osa deittailun ympärillä pyörivää tv-tuotantoa.

– On yksi asia olla treffeillä tai käydä useilla treffeillä useiden ihmisten kanssa. Mutta sitten kun täytyy yrittää laittaa tuotanto sen ympärille, siitä tulee eksponentiaalisesti vaikeampaa, hän kertoo.

Hänen mukaansa maajussien ei tulisi koskaan aliarvioida sitä, miten vaikea kokemus voi olla kumppaniehdokkaille.

– He asettavat itsensä erittäin vaikeaan asemaan, joten yritä kunnioittaa sitä, mitä he itse käyvät läpi, koska he eivät myöskään ole helpossa paikassa.

Roy muistuttaa huomioimaan myös ohjelman työryhmän näkökulman.

– Kyllä, sinä olet siellä löytääksesi rakkauden ja toivottavasti niin tapahtuu, mutta tuotanto on siellä varmistaakseen, että se näyttää hyvältä myös televisiossa. Yritä pitää myös se mielessäsi, hän sanoo.

– Minusta on väärä asenne, jos joku osallistujista lähtee mukaan ajatellen, että heistä tulee jonkinlainen tähti. Heidän täytyy kunnioittaa sitä, että kaikilla siellä on oma tehtävänsä, ja sinun pitää tehdä osasi, jotta pyörä pyörii.

Roy sanoo todella toivovansa, että tulevan kauden maajussit löytäisivät elämänsä rakkauden. Hän kuvailee kokemusta elämänmittaiseksi ja kehottaa osallistujia nauttimaan sen jokaisesta hetkestä.

– Se on hieno kokemus, ja olen todella iloinen niiden henkilöiden puolesta, jotka valittiin käymään tämän läpi, hän toteaa.

Maajussille morsian maailmalla alkaa keväällä 2022. Ohjelma on katsottavissa myös C Moresta.

Pääset kirjoittamaan Maajusseille tästä.

Lue myös:

    Uusimmat