Maajussi-Royn poika Lex, 18, joutui yllättäen sairaalaan kesällä – yksi asia yllätti: "Näin ei olisi koskaan toimittu Kanadassa"

Kanadalainen maajussi-Roy muutti Suomeen – nyt sataa treffipyyntöjä 3:46
Kanadalainen maajussi-Roy muutti Suomeen – nyt sataa treffipyyntöjä

Kanadasta Suomeen muuttaneen maajussi-Royn poika Lex Rissanen joutui kesällä kunnolla tekemisiin suomalaisen terveydenhuollon kanssa.

Maajussille morsian maailmalla -ohjelmasta tuttu Roy Rissanen, 49, ja hänen poikansa Lex Rissanen, 18, joutuivat heinäkuussa tutustumaan suomalaiseen terveydenhuoltoon toden teolla, kun Lex Rissanen joutui sairaalaan kovien vatsakipujen takia.

Isä ja poika muuttivat kesä-heinäkuun taitteessa Suomeen Kanadasta. Rissasilla on suomalaiset sukujuuret, sillä Roy Rissasen vanhemmat ovat alkujaan suomalaisia. 

Syy Lex Rissasen kesäiseen sairaalakäyntiin oli umpilisäkkeen tulehdus. Rissanen kertoo MTV Uutisille, että on toipunut leikkauksesta täysin. Hän muistelee kuitenkin yhä yllättyneenä hoitoa, jota sai suomalaisilta terveydenhuollon ammattilaisilta. 

– Ennen kuin ambulanssi tuli, vatsaani oli sattunut koko päivän, muttei se ollut vielä niin paha. Minulla on ollut pahempiakin kipuja ennen. Mutta lopulta se äityi todella pahaksi, joten mietin, että nyt on soitettava hätänumeroon. Alkoi tuntua siltä, että oksennan, sillä kipu oli todella, todella paha, Lex Rissanen muistelee kesäisiä tapahtumia. 

Lex Rissasen mukaan juuri ennen ambulanssin saapumista vatsakipu kuitenkin laantui. Ensihoitajien reaktio asiaan heidän saavuttuaan paikalle yllätti kanadalaisen nuorukaisen. 

– Kanadassa se olisi mennyt niin, että ensihoitajat olisivat tulleet ja todenneet, että "ai, ei satu enää, no soita uudelleen kun sattuu" ja sitten he olisivat lähteneet. Mutta täällä ensihoitajat veivät minut kuitenkin sairaalaan, Lex Rissanen kertoo. 

– Siellä otettiin runsaasti verikokeita ja muita testejä. Sitten he tutkivat umpilisäkkeeni ultraäänellä ja totesivat, etteivät näe sitä kunnolla, mutta uskovat sen olevan tulehtunut, joten otetaan se pois nyt kun olen siellä. Painotan uudelleen: näin ei olisi koskaan toimittu Kanadassa.

Isä Roy Rissanen arvioi kanadalaisenkin terveydenhuollon olevan laadukasta ja hyvin rahoitettua, mutta komppaa poikaansa siinä, että Suomessa tutkimukset olivat paljon perusteellisempia. Jopa isän ja pojan Kanadassa asuvat, hoitolalla työskentelevät läheiset hämmästelivät sitä, miten paljon testejä Lex Rissaselle tehtiin.  Roy Rissasen mukaan hänen poikansa todella olisi todennäköisesti lähetetty takaisin kotiin umpilisäkkeensä kanssa, mikäli he olisivat olleet Kanadassa.

– Täällä sen sijaan sanottiin, kun tulehdus lopulta diagnosoitiin, että seuraavan kerran kun se oireilisi, niin hän ei välttämättä olisi paikassa, jossa olisi mahdollista päästä nopeasti lääkäriin, joten on vain parasta leikata se nyt pois. 

Lex Rissanen kertoo, että tapaus pelästytti Kanadassa olevat sukulaiset ja erityisesti hänen äitinsä. Ennen Suomeen muuttoa Lex Rissasen äiti oli painottanut hyppäävänsä ensimmäiseen lentokoneeseen kohti Suomea, mikäli hänen pojalleen sattuisi jotain. Ollessaan sairaalassa Lex Rissanen myöntää pelänneensä todella, että hänen huolestunut äitinsä lunastaisi lupauksensa ja jättäisi kaiken lentääkseen Suomeen. 

– Selitin hänelle lopulta, että tämän takia olen vain muutaman päivän sairaalassa, eikä se ole niin iso juttu.

Maajussille morsian maailmalla -jaksot löydät mtv-palvelusta ja C Moresta!

Lue myös:

    Uusimmat