Maajoukkuetähti joutuu pelaamaan ylimääräisellä hihalla MM-kisoissa – taustalla armeijatyylinen kurinpito

Kiina kohtaa Italian jalkapallon MM-kilpailujen neljännesvälierissä. Maan toistaiseksi ainoan maalin turnauksessa viimeistellyt Li Ying pelaa turnauksessa ylimääräisellä hihalla, joka herättää ihmetystä.

Ying peittää hihalla käsivartensa tatuoinnit. Kiinan urheiluviranomaiset tekivät viime vuonna päätöksen, että tatuoinnit eivät saa näkyä otteluiden aikana. Tämä pätee naisten sekä miesten maajoukkueisiin. 

China Sports Insiderin toimittaja Mark Dreyer on seurannut Kiinan urheilua jo vuosikymmenen ajan. Hän sanoo, että maajoukkueita johdetaan armeijan tyylisellä kurilla, joka tukahduttaa yksilötaitoa, luovuutta ja jopa persoonallisuutta.

– Se on naurettavaa, että kiinalaiset pelaajat joutuvat käyttämään asusteita, jotka voivat ainoastaan heikentää suoritustasoa, Dreyer kirjoitti New York Timesin mukaan.

Kiinan MM-taival on herättänyt ihmetystä myös siinä mielessä, että joukkueen suurin tähti Wang Shuang penkitettiin avauspelissä Saksaa vastaan. Hän on ainoa joukkueen pelaaja, joka pelaa Euroopan kentillä. Wang pelasi viime kaudella 18 ottelua ranskalaisen PSG:n riveissä ja viimeisteli 7 maalia. Hän on myös tämän vuoden Aasian parhain pelaaja.

– En tarvitse tähteä joukkueeseeni. Tarvitsen joukkueen, Kiinan päävalmentaja Jia Xiuquan sanoi Saksa-ottelun jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat