Mainos

Maailmassa on yli 1,5 miljardia matkapuhelinta

Maailman matkapuhelinliittymien määrä ylitti markkinatutkimusyhtiö EMC:n keräämien tietojen mukaan 1,5 miljardin rajan kesäkuun alussa. Kiinan, Intian ja Brasilian käyttäjämäärien voimakkaaseen kasvuun uskotaan.

Matkapuhelimien käyttäjämäärä kasvaa EMC:n vanhemman markkinatutkijan Kester Mannin mukaan tänä ja ensi vuonna alan teollisuuden arvioita nopeammin. Hän ennusti, että kahden miljardin käyttäjän raja ylittyy jo heinäkuussa 2006.

EMC:n ennusteen mukaan maailman matkapuhelinliittymien määrä nousee vuoden 2009 lopussa lähes 2,5 miljardiin.

Maailman matkapuhelinmarkkinoiden jatkuvaa nopeaa laajentumista pitää yllä uusien nousevien markkinoiden kuten Kiinan, Intian ja Brasilian käyttäjämäärien raju kasvu.

-Matkapuhelimien globaali penetraatio on vain 23 prosenttia. Maailmassa on siten vielä lähes viisi miljardia mahdollista matkapuhelimen käyttäjää. Se on valtava tilaisuus koko alan teollisuudelle, Mann huomautti.

EMC:n ennusteen mukaan Kiinan matkapuhelimen käyttäjien määrä yli kaksinkertaistuu viidessä vuodessa. Se kohoaa markkinatutkijan arvion mukaan vuoden 2009 lopussa 547 miljoonaan.

Intian matkapuhelinliittymien määrän uskotaan puolestaan yli nelinkertaistuvan viidessä vuodessa. EMC ennakoi Intiassa olevan vuoden 2009 lopussa käytössä 117 miljoonaa matkapuhelinta.

Myös Brasilian käyttäjämäärän arvioidaan yli kaksinkertaistuvan. Yhdysvaltain matkapuhelinliittymien määrä kasvaa EMC:n mukaan viidessä vuodessa 67 miljoonalla ja nousee vuoden 2009 lopussa 224 miljoonaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.