Mestaruuden voittaneen Kalle Rovanperän kartanlukija kehuu tämän kehitystä – "Ennen häntä olisi harmittanut"

9:31
Videolla Tulosruudun raportti Walesin MM-rallista.

Kalle Rovanperän ja Jonne Halttusen yhteistyö on toiminut mestaruuden arvoisesti tällä kaudella.

Viime vuonna Rovanperä ja Halttunen saavuttivat kolmostilan rallin MM-sarjan WRC2-luokassa. Täksi vuodeksi luokka vaihtui WRC2 Prohon, jonka mestaruuden suomalaispari varmisti viime viikonlopun Walesin MM-rallissa.

Rovanperän ja Halttusen ei tarvinnut laittaa parastaan Walesissa sen jälkeen, kun pahimmat kilpakumppanit olivat törmänneet ongelmiin. Tästäkin huolimatta he olivat nopein R5-autokunta, ottivat kisassa luokkavoiton ja sijoittuivat yleiskilpailussakin yhdeksänneksi.

Tärkein asia oli mestaruuden varmistuminen hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä.

– Maalissa meillä molemmilla tuli kylmät väreet pintaan. Se oli ainakin itselle uusi tunne. Olimme ajatelleet, että ajamme vain pätkän varmasti läpi, mutta puolessa välissä alkoi jo naurattaa. Kallen ajamisestakin huomasi, että keskittyminen ei ollut enää oikein kohdillaan, Halttunen kuvailee kisan viimeisiä hetkiä.

Rovanperä täytti vasta viikko sitten 19 vuotta. Halttunen on päässyt seuraamaan Rovanperän kehitystä aitiopaikalta kahden vuoden ajan. Tälläkin kaudella nuori kuljettaja on ottanut harppauksia eteenpäin.

– Tässä rallissa hän ajoi hissukseen, kun muilla oli ongelmia. Se kuvaa Kallen kehittymistä. Ennen häntä olisi harmittanut, jos Oliverit (Solberg) ja muut ajavat kovaa taustalla. Keskityimme vain omaan tekemiseen, pisteisiin ja mestaruuteen.

– Tietenkin on kivaa ajaa kilpaa, mutta pitää muistaa realiteetit. Tällaisista asioista näkee, miten hän on kypsynyt, Halttunen kehuu.

Rovanperää 15 vuotta vanhempi Halttunen on itsekin ottanut isoja askelia eteenpäin ralliurallaan viime vuosina. Vuonna 2017 hän saavutti rallin SM-sarjan SM1-luokan mestaruuden Teemu Asunmaan rinnalla. Sen jälkeen hän siirtyi Rovanperän luottomieheksi ja osallistui ensimmäistä kertaa ulkomaiseen MM-ralliin Walesissa lokakuussa 2017.

Rovanperä ja Halttunen ajoivat seitsemän MM-rallia kaudella 2018. Tänä vuonna MM-startteja on takana jo kymmenen.

– Kun SM-sarjasta lähti ensimmäisen kerran Monte Carloon, tuntui siltä, ettei ole harrastanut koko lajia. Steppi on sen verran iso. Nyt olemme kiertäneet pari vuotta MM-sarjaa ja hieman oppineet näitä kisoja. Tämä on kartanlukijallekin kokemuslaji. Paljon on opittu, mutta paljon on vielä opittavaa. Me molemmat olemme vielä aika poikasia, Halttunen alleviivaa.

Rovanperä ja Halttunen osallistuvat vielä parin viikon kuluttua Katalonian MM-ralliin. Mikäli Skodan tiimimestaruus varmistuu Kataloniassa, jyväskyläläinen rallipari jättää MM-kauden päättävän Australian osakilpailun väliin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja