Maailmanmestareita ja Italian Kimi – tässä ehdokkaat Lewis Hamiltonin Mercedes-korvaajaksi

Lewis Hamiltonin siirtyminen Ferrarin leipiin monivuotisella sopimuksella kauden 2024 jälkeen on avannut F1-sarjassa spekulaation brittimestarin korvaajasta Mercedeksellä. Uutistoimisto Reuters on julkaissut kattavan listan ehdokkaita. 

Hamiltonin jättämä aukko tulee olemaan valtava, sillä hän on saavuttanut huipputiimissä kuusi kuljettajien maailmanmestaruutta ja kahdeksan valmistajien MM-titteliä. 

Lähtöruudukon nykykuskeista yli puolet ajaa tällä kaudella sopimuksiensa viimeistä vuotta. Ehdokkaita toiseen Mercedes-autoon George Russellin rinnalle on siis riittämiin, mutta osa nimistä nousee erityisesti esiin pestiä silmällä pitäen. 

Alla ehdokaslistaa, jossa on mukana myös yllätysnimiä kuninkuusluokan ulkopuolelta, mutta kuten F1-sarja on usein osoittanut, mikä tahansa on mahdollista. 

Ehdokkaita Lewis Hamiltonin Mercedes-korvaajaksi

Carlos Sainz, 29
Hamilton vie espanjalaiskuskin paikan Ferrarilla. Sainz olisi todennäköisesti Mercedeksen laatuvaatimukset täyttävä korvaaja, mutta Sainzin uskotaan olevan F1-sarjassa Alfa Romeon paikan kaudella 2026 ottavan Audin kiikarissa. Audilla on vahvat yhteydet F1-kuskin isään Carlos Sainz senioriin, joka voitti hiljattain Dakar-rallin autovalmistajan väreissä. 

Alex Albon, 27
Entinen Red Bull -kuski on vakuuttanut Williamsilla, joka saa moottorinsa Mercedekseltä. Williams sijoittui viime kaudella valmistajien MM-sarjassa seitsemänneksi käytännössä yksinään Albonin pisteillä. Thaikuskin nykyinen pomo on James Vowles, Toto Wolffin entinen luottomies Mercedeksellä. Lisäksi Albon on hyvissä väleissä George Russellin kanssa. 

Andrea Kimi Antonelli, 17
Italialaislahjakkuus ei ole tehnyt vielä debyyttiään F2-sarjassa, mutta häntä pidetään tulevaisuuden nimenä, joka on jo Mercedeksen leivissä. "Italian Kimi" ei välttämättä ole vielä valmis huipputiimin autoon, mutta voisi olla ehdokas Williamsin rattiin. 

Mick Schumacher, 24
F1-legendan poika on Mercedeksen virallinen varakuski. Haas-tallissa heikohkoja F1-tuloksia kausilla 2021-2022 saavuttanut saksalainen on myös Renault'n omistaman Alpinen kestävyyskisatiimissä. Michael Schumacher ajoi Mercedeksellä, kunnes Hamilton otti lajisuuruuden paikan.  

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Esteban Ocon, 27
Ranskalainen oli Mercedeksen junioriakatemiassa ja F1-varakuskina, mutta valmistautuu nyt jo viidennelle kaudelleen Renaul/Alpine-leirissä. Ocon oli aikoinaan kovassa huudossa Mersulla, mutta ei kuulu enää kärkiehdokkaiden joukkoon. 

Valtteri Bottas, 34
Suomalainen oli Hamiltonin tallikaverina viiden kauden ajan ennen Russellia. Bottaksen sopimus Alfa Romeon kanssa päättyy kauden 2024 jälkeen, ja nyt paikalle saattaa olla tulossa Audi-spekulaatioissa pyörinyt Sainz. Bottas tuntee Mercedeksen väen, mutta paluu olisi silti melkoinen sensaatio.  

Fernando Alonso, 42
Ikivihreän tuplamestarin sopimus Aston Martinin kanssa päättyy alkavan kauden jälkeen. Ikää on mittarissa F1-kuskin mitoilla jo hulppeasti, mutta espanjalaisen esitykset ovat edelleen huippuluokkaa – siitä merkkinä MM-sarjan nelossija viime sesongilla. 

Sebastian Vettel, 36
Voisiko nelinkertainen maailmanmestari olla houkuteltavissa eläkepäiviltä Mercedeksen rattiin, kuten toinen saksalaissuuruus Schumacher vuonna 2010? Vettel on 2,5 vuotta nuorempi kuin Hamilton, eikä hän täysin poissulkenut comebackin mahdollisuutta hyvästellessään F1-sarjan kauden 2022 päätteeksi. 

Lue myös:

    Uusimmat