Maailmanlistan ykkönen jättää US Openin väliin – syynä Yhdysvaltojen koronatilanne

Tenniksen WTA:n maailmanlistan ykkönen Ashleigh Barty jättää lajin suurimpiin turnauksiin kuuluvan US Openin väliin. 

Barty kertoo, että ei halua asettaa itseään tai tiimiään alttiiksi koronavirustartunnalle. Australialainen olisi aloittanut WTA-kiertuen uudelleenkäynnistyksen New Yorkiin Cincinnatista siirretyssä masters-turnauksessa ja sen jälkeen jatkanut US Openiin. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos.

– Rakastan molempia turnauksia, joten tämä oli vaikea päätös. Koronaviruksen kohdalla on kuitenkin olemassa suuria riskejä, enkä tunne oloani hyväksi, jos olisimme mukana siellä, Barty sanoi tiedotteessa.

24-vuotias tennistähti ei ole vielä päättänyt, aikooko hän puolustaa turnausvoittoaan Ranskan avoimissa Pariisissa. Turnauksen olisi tarkoitus alkaa 27. syyskuuta. 

Maailmanlistan kakkonen Simona Halep tiedotti viikonloppuna, että hän ei osallistu ensi viikon Palermon WTA-turnaukseen. Halep ei ole vielä kertonut, että osallistuuko US Openiin. Romanialainen ei kuitenkaan osallistu viikkoa aiemmin pelattavaan masters-turnaukseen.

WTA-tennistä on pelattu viimeksi Ranskassa ja Meksikossa maaliskuun alussa. Kiertueen olisi tarkoitus jatkua Palermossa. 10. elokuuta lähtien olisi vuorossa neljä turnausta Yhdysvalloissa, joista viimeisenä käynnistyisi US Open 31. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat