Maailmankuulun Anwen-koalan hellyyttävät ensireaktiot oikeassa metsässä – Australian jättipaloista pelastettuja koaloja palautetaan takaisin luontoon

1:03
Video luontoon palaavasta koalasta katsottavissa yläpuolelta.

Australian maastopaloissa loukkaantuneita koaloja on alettu palauttaa takaisin luontoon.

Australiassa viime syksynä käynnistyneet, valtavia tuhoja aiheuttaneet metsäpalot, saatiin kunnolla hallintaan vasta tämän vuoden helmikuussa.

Maastopalojen tiedetään tuhonneen jopa miljoonia hehtaareja maata. Tuhoista ovat joutuneet kärsimään ihmisten lisäksi myös useat eläinlajit, joiden elinalueita on tuhoutunut palojen seurauksena.

Eläinlajeista varsinkin koalat ovat olleet alueella äärimmäisen tukalassa tilanteessa. Viranomaiset joutuivat pelastamaan useita koaloja metsäpalojen turmelemilta elinalueiltaan pahasti palaneina.

Australian ympäristöministeri Sussan Ley kertoi tammikuussa, että koala muuttui metsäpalojen seurauksena astetta uhanalaisemmaksi lajiksi.

26 koalaa palautetaan luonnonsuojelualueelle

Anweniksi nimetystä koalasta tuli maailmanlaajuinen ilmiö, kun kuvat pahoin loukkaantuneesta naaraskoalasta levisivät internetiin metsäpalojen aikana lokakuussa.

Tällöin arvioitiin, että jopa 90 prosenttia koalayksilön kehosta oli palanut.

Anwen on yksi 26:sta pelastetusta koalasta, jotka palautetaan nyt takaisin luontoon Lake Innesin luonnonsuojelualueelle.

Koaloja hoitaneen eläinsairaalan mukaan palautusprosessissa halutaan ottaa huomioon, että luontoon pääsee tasainen eri-ikäisä uros- ja naarasyksilöitä, jotta ne pystyvät muodostamaan alueella keskenään toimivan yhteisön.

Yläpuolelta löytyvältä CNN:n videomateriaalilta on nähtävissä, kuinka Anwen luontoon palattuaan tarttuu hieman ihmettelevänä, mutta silminnähden tyytyväisenä puuhun kiipeämään. Vaara metsissä on toistaiseksi ohi.

Lähde: CNN

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja