Maailman parhaaksi valittu jalkapalloilija jäi pois MM-kisoista – maajoukkuetapahtumat aiheuttivat masennusta ja painajaisia: "Järkyttävä ajoitus"

Viime vuonna maailman parhaaksi naisjalkapalloilijaksi valittu Ada Hegerberg jättäytyi pois maajoukkuetoiminnasta, eikä hän ole vahvistamassa Norjaa naisten MM-kisoissa. Hederberg antoi kovia syytöksiä Norjan jalkapalloliitolle, jonka toiminta on aiheuttanut hänen mukaansa masennusta ja painajaisia. 

Olympique Lyonnaisin hyökkääjä on mukana Ranskan MM-kisoissa televisiokommentaattorina, vaikka Norja kaipaisi häntä kipeästi kentälle. Hegerberg on perustellut kieltäytymistään sillä, että maajoukkuetoiminta sai hänet henkisesti hajalle. 

– Se (maajoukkueessa pelaaminen) on ollut syvästi masentavaa. Minulla on ollut painajaisia maajoukkkueessa pelaamisen jälkeen, eikä sellaista pitäisi olla. Jos haluat mennä jonnekin elämässä, pitää tehdä valintoja, hän kommentoi norjalaiselle jalkapallolehdelle Josimarille. 

– Kun lopetin pelaamisen maajoukkueessa, kaikki alkoi sujua ja aloin taas nukkua hyvin.

Hederbergin päätä ei ole kääntänyt edes se, että Norjan liitto on satsannut paljon lisää naisten jalkapalloiluun. Liitto lähes tuplasi naisten budjetin tällä kaudella (noin 1,5 miljoonaa euroa).

Real Madridin sopimuspelaaja Martin Ødegaard kritisoi vahvasti Hederbergin toimintatapaa ja sitä, että hän antoi haastattelun juuri MM-kisojen alla. 

– Ajoitus on järkyttävä. Voisi ehkä löytää jotain muuta kuin tuhota maajoukkueen valmmistautumisen MM-kisoihin, Ødegaard sanoi. 

– Valinta olla pelaamatta on sinun, mutta kunnioita Norjaa ja majoukkuetta. 


Lue myös:

    Uusimmat