Maailman oudoimmat allergiat – suukot ja kylvyt kielletty?

Pähkinäallergia ja heinänuha ovat ärsyttäviä vaivoja, mutta eivät suinkaan allergioiden pahimmasta päästä. On nimittäin mahdollista olla allerginen kaikelle ruoalle ja juomalle, kännyköille ja seksille.

Jos sinulla on ruoka-allergia tai et voi hankkia lemmikkieläintä sen aiheuttamien vaivojen vuoksi, huokaise helpotuksesta – allergiasi ei nimittäin todellakaan ole vaikeimmasta päästä.

Blisstree.com-sivusto kokosi kymmenen oudointa allergiaa – voiko vedelle, kylmälle tai kuntoilulle todella olla yliherkkä?

10 kummallisinta allergiaa

1. Ruoka ja juoma: Australialainen Kaleb Bussenschut ei voi syödä tai juoda mitään normaalia ravintoa: hänen kehonsa sietää vain jäätä, vettä ja sitruunoita. Kaikki muu ruoka ja juoma aiheuttavat hänelle sietämättömiä vatsakipuja.

2. Kännykät: Joillakin ihmisillä on havaittu yliherkkyys kännyköitä kohtaan, oireita ovat muun muassa kipeät rakkulat kasvojen ja korvien alueella. Tavallisin selitys ongelmalle on nikkeliallergia, ainetta kun käytetään esimerkiksi kännykän näppäimissä. Osalla sairastuneilla on todettu myös yliherkkyys elektromagneettista säteilyä kohtaan.

3. Seksi: Voiko seksille olla allerginen? Vastaus – kyllä! Jopa 40 000 amerikkalaisnaisen kerrotaan olevan yliherkkä siemennesteelle.

4. Suukko: Myös suukot voivat aiheuttaa ongelmia mutta vain, jos suukottelun kohteesi on juuri nauttinut jotain sinulle haitallista. Suukko voi olla jopa hengenvaarallinen: 17-vuotias Jamie Stewart joutui allergiasta johtuvaan anafylaktiseen shokkiin suudeltuaan ihmistä, joka oli juuri syönyt pähkinöitä.

5. Vesi: Vesi vanhin voitehista -sananlasku ei päde kaikille maailman ihmisille. Harvinaisen allergian oireena iho menee rakkuloille, mikäli se kastellaan.

6. Kylmyys: Kova pakkanen ei tunnu mukavalta kenestäkään, mutta joillekin se voi olla jopa hengenvaarallinen: Kylmälle allergisen ihmisen iho reagoi matalaan lämpötilaan voimakkaasti, hän saattaa pyörytä ja jopa kuolla yliherkkyyden aiheuttamiin reaktioihin.

7. Lämpö: Myös lämpimälle ilmalle voi olla allerginen. Tästä yliherkkyydestä kärsivät kokevat voimakasta kutinaa, turvotusta ja ihon punoitusta yli 43 asteen lämpötiloissa.

8. Kuntoilu: Jotkut välttelevät hikiliikuntaa viimeiseen asti, mutta muutamat ihmiset todella saavat kuntosalista näppylöitä! Syynä ei ole laiskuus, vaan liikunnan aikana kehosta vapautuva aine, jonka yliherkkyys voi aiheuttaa jopa kuoleman.

9. Kosketus: Ihminen on riippuvainen läheisyydestä, mutta sille voi olla myös allerginen: harvinainen dermatographia on sairaus, jossa ihminen on yliherkkä kosketukselle.

10. Nykyaika: Vahvoille kemikaaleille ja elektromagneettisille aalloille voi olla allerginen – ehkä kaikki tosiaan oli ennen paremmin?

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja