Maailman myydyimpään sähköautoon merkittävä parannus

Nissan Leaf on maailman myydyin sähköauto ja uuden akun myötä autolla pääsee yhdellä latauksella 250 kilometriä.

Frankfurtissa esitellyn uudistuksen yhteydessä Nissan Leaf sai uuden kapasiteetiltaan 30 kWh:n akun. Uusi akku on mitoiltaan saman kokoinen kuin nykyinen 24 kWh:n akku, joten muutos ei vaikuta auton tarjoamaan tilaan. Ainut muutos käytettävyydessä on yhdellä latauksella ajettavan matkan piteneminen 26 prosentilla 250 kilometriin. Käytettävyyden kannalta muutos on varsin merkittävä.

Lisäkapasiteetti on saatu päivittämällä akkutekniikkaa sisäisesti. Uusi akku on 21 kiloa aikaisempaa painavampi, mutta se onkin ainut heikennys ominaisuuksissa. Ladattavuus on myös edeltäjän tasolla ja kolmivaihevirralla tehty pikalataus kestää 30 minuuttia nollasta 80 prosentin varaukseen. Uudelle akulle annetaan kahdeksan vuoden ja 160 000 kilometrin takuu.

– Ulkoisesti uudessa Leafissa on aika vähän muutoksia. Antenni on vähän eri tavalla istutettu kattoon, Nissan Nordic Europen viestintäjohtaja Taina Erkkilä naurahti Teknaville Frankfurtissa ja jatkoi:

– Suurin muutos on tietenkin se, että Leafissa on nyt 30 kilowatin akku. Vain 21 kiloa edeltäjäänsä enemmän painavalla autolla pääsee 50 kilometriä pitemmälle. Markkinoilla myytävistä (täys)sähköautoista Leafissa on toiseksi pisin toimintasäde.

Nissan Leafin tuotanto tapahtuu Nissan Sunderlandin tehtailla Britanniassa. Uuden 30 kWh akulla varustetun mallin myynti alkaa ensi vuoden tammikuussa ja hinnat julkaistaan piakkoin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja