Video: Tämä konseptiauto paljastaa, mikä on kuumin trendi autoalalla

Ensin tulivat katumaasturit, sitten joku keksi yhdistää niihin coupemaisia ominaisuuksia. Trendi vie kuitenkin pienempiin päin; iso on liian helposti öky, kun pieni on vielä eko. Tässä on tulos. Nissanin uusi Frankfurtissa esitelty Gripz-konseptiauto paljastaa, mikä on tämän hetken kuumin trendi autoalalla: pikkuauton kokoinen crossover, jossa on maastoautomainen ja jykevä alakerta sekä coupemaisen kevyt ikkunalinja.

Gripz on Nissanin konseptiautoksi poikkeuksellisesti hybridi, eli Leafista tuttua joskin hieman muunneltua sähkömoottoria tukee pieni mutta tehokas bensamoottori, jonka avulla on mahdollista ladata auton akkuja. Nissan ei anna moottorista tarkempia tietoja.

Auton mittasuhteita hämäävät hieman jättikokoiset ja 22-tuumaiset 255/35-renkaat. Gripzilla on pituutta 4,1 metriä ja leveyttä 1,89 metriä. Kattolinja löytyy 1,5 metrin korkeudesta tien pinnasta.

Nissanin edustajien mukaan Gripz on puhdas muotoilututkielma, jonka ei ole tarkoitus korvata mitään olemassa olevaa automallia. Auton mittoja tarkemmin tutkittaessa Gripzistä alkaa löytyä kuitenkin sellaisia piirteitä, jotka voisivat vihjata jo tulevan Juken korvaajasta. Ja niin se aika vain juoksee, Juke on pian eläkeiässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja