Maahantuoja haistoi tilaisuuden: "Eemeli" on edelleen taksien kuningas, mutta et taatusti arvaa kakkoseksi sujahtanutta yllättäjää!

0:33
Toyota korvaa Auriksen legendaarisella Corollalla. Tältä näyttää uuden Corollan farmariversio.

Viime vuonna vapautunut taksitoiminta on tuonut ainakin yhden merkittävän muutoksen tolpilta löytyviin automalleihin.

Mercedes-Benz puolusti paikkaansa Suomen suosituimpana taksimerkkinä. Uusia Mersu-takseja toimitettiin viime vuonna yhteensä 632 kappaletta. Toiselta sijalta löytyy Toyota 383 autolla, ja kolmannelta sijalta Volkswagen, joita rekisteröitiin taksikäyttöön 286 kappaletta.

Suosituin taksimalli on perinteiseen tapaan Mersun E-sarja yhteensä 421 autolla. "Eemelin" kannoilta löytyy todellinen yllättäjä, sillä Toyotan Auris-mallia meni kaupaksi taksikäyttöön 195 kappaletta. Auris ei ole missään nimessä ollut se tyypillisin näky taksitolpalla.

Hybridi sopii taksiksi mainiosti

Toyota Auto Finlandin tiedotuspäällikkö Pekka Karvinen kertoo, että Auriksen menestys ei tullut yllätyksenä maahantuojalle.

– Kun esitys uudeksi taksilainsäädännöksi oli nähtävillä, nähtiin tilaisuus tuoda voimakkaasti esille hybridimalliemme erinomaisuutta myös taksikäyttöön. Näin ollen yritysmyyntimme ja verkostomme on tehnyt osansa, ja se näkyykin loistavana lopputuloksena, Karvinen toteaa.

Kaikki takseiksi rekisteröidyt Aurikset ovat olleet farmareita – ja lähes kaikki hybridejä. Karvisen mukaan toiminnaltaan varma ja käyttökustannuksiltaan edullinen hybriditekniikka sopii mainiosti taksikäyttöön.

– Myös autoveron suhteellisen pieni osuus on varmasti merkittävä autoveron ”taksihuojennuksen” pienentyessä. Maltillinen kokonaishinta houkuttaa varmasti monia, varsinkin uusia taksiyrittäjiä, Karvinen perustelee.

Sama auto kelpaa niin yksityisille kuin taksiyrittäjillekin

Taksiyrittäjien suosioon noussut malli, Auris Touring Sports 1.8 Hybrid Active Edition, on myös yksityiskäyttöön myytyjen Auristen ykkönen. Karvisen mukaan tämä on taannut hyvän saatavuuden myös taksikäyttöön.

– Kyseinen varustetaso on jo melko korkeasti varusteltu, ainoastaan jokunen kappale on tilattu Premium-varustetasolla, Karvinen sanoo.

Toyota Auris oli vuonna 2018 Suomen viidenneksi suosituin uusi auto. Sitä lyötiin rekisteriin yhteensä 3 926 kappaletta, ja se hävisikin esimerkiksi Volkswagen Golfille vain muutamalla kymmenellä autolla.

Auriksen taksisuosiosta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja