Mainos

Maahanmuuttoviraston lomautuksista syntyi kiista hallituksen sisällä – keskustan mielestä Ohisalo ei ole toiminut sovitusti

2:04
Maahanmuuttoviraston suunnittelemista lomautuksista syntyi riita hallituksessa.

Maahanmuuttoviraston loppuvuodelle suunnittelemat lomautukset ovat saaneet aikaiseksi riidan hallituksen sisällä.

Keskustan mielestä sisäministeri, vihreiden Maria Ohisalo, ei ole resursoinut riittävästi rahaa maahanmuuttoviraston käsittelyaikojen lyhentämiseksi. Ohisalo taas muistuttaa, että keskusta itse istui edellisessä hallituksessa, joka on tehnyt talousarvion tälle vuodelle.

Kesän hallitusneuvotteluissa hallituspuolueet SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto sekä RKP, sopivat riittävistä resursseista maahanmuuttovirastolle, jotta sekä ulkomaalaisten työntekijöiden, että turvapaikkahakijoiden lupahakemusten käsittelyajat lyhenisivät huomattavasti.

Nyt kuitenkin lomautukset uhkaavat maahanmuuttoviraston työntekijöitä tämän vuoden lopussa. Keskustan kansanedustaja Markus Lohi toivoo ripeää toimintaa tilanteen korjaamiseksi.

– Jos Migri suunnittelee loppuvuodelle henkilöstövähennyksiä käsittelijäpuolelle, silloin pitää reagoida. Silloin mennään väärään suuntaan. Käsittelijöiden määrää pitää kasvaa, jotta mennään oikeaan suuntaan, sanoo Lohi MTV Uutisille.

Ohisalo ja keskusta syyttelevät toisiaan

Maahanmuuttovirasto kuuluu sisäministeri Maria Ohisalon alaisuuteen. Markus Lohen mukaan Ohisalo ei ole valvonut tarpeeksi hyvin, että hallitusneuvotteluissa sovitut lisäresurssit maahanmuuttovirastolle toteutuvat.

Tällä hetkellä ulkomaisten osaajien hidas lupamenettely on esteenä monen yrityksen työntekijöiden palkkaamisessa. Hallituksen tavoitteena on, että työperäiset oleskeluluvat saataisiin käsiteltyä kuukaudessa.

Mutta tämä ei siis keskustan mukaan näytä toteutuvan, ainakaan lähitulevaisuudessa.

Sisäministeri Ohisalon mukaan taas keskusta voi katsoa itseään peiliin.

– Keskusta istuu kirstun päällä ja toivon, että he katsovat niitä toiveita, mitä olemme esittäneet. Tässä on kyse edellisen hallituksen tälle vuodelle tehdystä budjetista, joka valitettavasti ei ole ollut riittävä. Sen takia jo lisätalousarviossa haetaan lisärahaa, Ohisalo kommentoi kritiikkiä.

Migrin lisätarve kaksi miljoonaa euroa

Keskustan Lohi toivoo, että Ohisalo tekee kaikkensa, jotta maahanmuutovirasto saa lisää rahaa vielä tämän vuoden puolella.

– Tuki ministerille kaikissa niissä pyrkimyksissä lisätä riittävät resurssit Migrille, Lohi linjaa.

Ohisalo toteaa, että lisäresursseja on jo tulossa.

– Lisätalousarviossa haetaan kahta miljoonaa tässä kohtaa.

Riittääkö se?

– On ollut tieto, että se olisi riittävä, mutta se pitää saada täysimääräisesti ja tämä viesti lähetetään valtiovarainministeriön suuntaan, Ohisalo kertoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja