M-Sport tahtoo Sebastien Loebin Sebastien Ogierin paikkaajaksi: "En epäile sitä yhtään, että saamme tämän toimimaan"

Konkari Loeb näytti nuoremmilleen – Latvalalle pettymys 1:34

WRC-talli M-Sport yrittää saada Sebastien Loebin mukaan ensi kauden tiimiin, kertoo Motorsport.com.

Kuvan videolla Sebastien Loebin Katalonian MM-rallin voitto.

MM-pisteissä johdossa oleva Sebastien Ogier on siirtymässä ensi kaudeksi Citroenille, ja M-Sport tarvitsee hänelle paikkaajaa. Yhdeksänkertainen maailmanmestari Loeb on vastikään solminut sopimuksen vuoden 2019 Dakar-rallista. 

Loeb osallistui tällä kaudella kolmeen MM-ralliin, joista viimeisimmän, Katalonian rallin hän voitti. Ogierin menetyksen myötä tallipäällikkö Malcolm Wilson siirsi katseensa Loebiin.

– Olen aina ollut hänen suuri faninsa. Olemme nähneet nopeuden ja potentiaalin kolmessa MM-rallissa tänä vuonna. Se olisi naurettavaa olla puhumatta siitä, mitä voisi tapahtua. Kukaan ei tiedä, mitä voi tapahtua, mutta olen erittäin kiinnostunut tuomaan hänet testaamaan autoamme, Wilson sanoo. 

Citroen oli väläytellyt myös mahdollisuutta, että Loeb tulisi talliin kolmoskuskin rooliin. Loeb oli itse sanonut Katalonian voiton jälkeen, että hän tuntee olonsa kotoisaksi rallin parissa. 

Hän on kuitenkin itse todennut, että ei halua tehdä täysiaikaista paluuta ralleihin. Wilson olisi valmis osa-aikaiseen sopimukseen. 

– Ymmärrän hänen syyt siihen, miksi hän ei haluaisi ajaa koko vuotta. Mutta, en epäile sitä yhtään, että saamme tämän toimimaan molemmin puolin, Wilson sanoo.

Loeb testasi M-Sportin Fordia vuonna 2005, ja olisi ollut mahdollista, että hän olisi jo tuolloin ajanut tallissa, kun Citroen piti sapattivapaata. Loeb ajoi kuitenkin Citroenin tilalla olleessa Kronos Racingissä ja voitti maailmanmestaruuden. 

MM-sarjan viimeinen ralli ajetaan Australiassa 15-18. marraskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat