Mainos

M-realin tulos putosi

M-realin vuoden 2002 voitto ennen satunnaiseriä putosi 154 miljoonasta eurosta 134,3 miljoonaan euroon. Yhtiö uskoo paperiteollisuuden näkymien olevan edelleen epävarmat.

Paperin hinnan lasku ja dollarin heikentyminen painoivat metsäkonserni M-realin tuloksen ennen satunnaiseriä viime vuonna 134,3 miljoonaan euroon, kun tulos vuonna 2001 oli 154,0 miljoonaa euroa.

Tulosta heikensivät myös Äänekosken ja Kyron kartonkitehtaiden investointien vaatimat seisokit ja käyntiinajokulut.

Tulos jäi markkinaodotuksista. Kauppalehden ja SME-ennustepalvelun kerääämän tulosennusteen mediaani oli 163 miljoonaa euroa ja keskiarvo 167 miljoonaa euroa. Ennusteet vaihtelivat 147 miljoonasta eurosta 209 miljoonaan euroon.

M-realin osakekohtainen tulos painui 0,36 euroon vuoden takaisesta 0,55 eurosta. Liikevaihto laski 6564,2 miljoonaan euroon vertailujakson 6923,3 miljoonasta eurosta.

Yhtiön mukaan viime vuoden viimeisellä neljänneksellä sen kaikkien toimialojen kannattavuus heikkeni. Kartonkien myyntihinta oli edellisen neljänneksen tasolla. Paperitoimialojen loka-marraskuun kysyntä oli kausiluontoisesti edellisiä kuukausia parempi.

- Viestinnän ja mainonnan tarvitsemien laadukkaiden painopapereiden kysyntä pysyi vuonna 2002 edelleen heikkona, minkä vuoksi tuotannon supistuksia jatkettiin. Kuluttajapakkaamisessa käytettävän taivekartongin samoin kuin muiden kartonkilajien kysyntä säilyi hyvänä, toimitusjohtaja Jouko M. Jaakkola kuvaa vuoden 2002 markkinatilannetta yhtiön tilinpäätöstiedotteessa torstaina.

Paperiteollisuuden näkymät ovat Jaakkolan mukaan edelleen hyvin epävarmat. - Suhdannenousun alkua on edelleen vaikea ennustaa, mutta uskon paperilajien kysynnän pohjan jo saavutetun, hän sanoi.

Olennaista muutosta M-realin päätuotteiden kysynnässä ei ennakoida tapahtuvan. Paperin tuotantoa joudutaan yhtiön mukaan rajoittamaan kysyntää vastaavaksi myös kuluvana vuonna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.