Lyö lelujen puhdistus leikiksi - läträä ja pussita

Jokainen tietää, että lasten lelut kaipaavat aina ajoittain puhdistusta. Mutta miksi puhdistaisit lelut yksin? Ota lapsi mukaan. Lapsi voi vallan hyvin itse pyyhkiä tai pestä lelunsa. Ja mikä parasta, samalla hän saa leikkiä! Mikä neuvoksi, kun kostealla pyyhkiminen ei riitä, eikä kemikaaleja halua käyttää?

Mikäli lelu tarvitsee astetta järeämpiä keinoja, apuun ryntää jälleen ystävämme ruokasooda. Ruokasoodalla saat lelut puhdistettua paitsi luonnonmukaisesti, niin myös turvallisesti. Puhdistuksen jälkeen naperon on aivan turvallista laittaa lelu vaikka takaisin suuhun.

Läträä

Kovat vettä kestävät ja muoviset lelut voi joko pyyhkiä tai kastaa ruokasoodaliuokseen. Sekoita noin 2 ruokalusikallista ruokasoodaa kahteen desiin lämmintä vettä. Kasta rätti nesteeseen ja anna lapsesi pyyhkiä muovilelut.

Voit myös valmistaa suuremman määrän liuosta vaikka vanhaan vauvan kylpyammeeseen, johon lapsen on helppo kastaa lelut. Anna lapselle vanha hammasharja tai sieni, jolla pestä lelua. Näin puhdistuvat nopeasti sekä kylpy- että tavalliset lelut. Huuhdelkaa lelut pesun jälkeen puhtaassa vedessä ja antakaa kuivua.

Tiukoille tahroille voit valmistaa ruokasoodasta ja vedestä tahnan, jonka avulla voit kevyesti hieroa likakohtaa. Huuhtele lopuksi.

Pussita

Pehmolelut puhdistuvat myös ruokasoodan avulla. Ota lapsesi jälleen avuksi: Laita pehmolelu isoon minigrip-pussiin, ripottele päälle pari ruokalusikkaa ruokasoodaa ja sulje pussi huolellisesti. Anna lapsen sitten ravistella pussia kunnolla, jotta sooda levittyy joka puolelle. Anna pussin seistä vartista puoleen tuntiin ja imuroi tai harjaa.

Pehmolelu tosin saattaa päästä vähän hellemmällä, mikäli hierot kevyesti ruokasooda sen pintaan, mutta silloin lapsella ei olisi puoleksikaan niin hauskaa, ja sinä tekisit työn yksin.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat