Luulitko olevasi turvassa Helsingissä? Poliisin video näyttää ammattivarkaiden toiminnan

Luulitko olevasi turvassa Helsingissä? Poliisin video näyttää taskuvarkaiden ammattimaisen toiminnan 0:46
Katso, miten ammattimaista toiminta Helsingissä on ollut.

Helsingin poliisille on ilmoitettu noin 50 taskuvarkautta viimeisen kuukauden sisällä. Teot ovat tapahtuneet keskustassa Kluuvin alueella.

Helsingin poliisi tutkii 50 varkaustapausta, jotka ovat sijoittuneet Rautatieaseman, Aleksanterinkadun, Senaatintorin, Katajanokan ja Pohjois-Esplanadin seudulle.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, miten ammattimaista toiminta on ollut.

Viime viikolla Helsingin poliisi otti kiinni neljä varkauksista epäiltyä henkilöä. Kaikki kiinniotetut ovat ulkomaalaisia, ja he ovat tulleet Suomeen Itä-Euroopasta.

Epäillyt käännytetään Suomesta ulkomaalaislain perusteella, koska heidän katsotaan vaarantavan yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Ammattimaista toimintaa

Taskuvarkaiden toiminta on ollut hyvin ammattimaista. 

Varkaat ovat esimerkiksi muuttaneet anastetut valuutat toiseen valuuttaan tai lähettäneet ne ulkomaille. Epäillyt tekevät rikoksia ryhmissä, ja varastettu omaisuus siirtyy nopeasti henkilöltä toiselle.

Suurin osa teoista on kohdistunut turisteina Suomessa olleisiin henkilöihin. 

– Kadulla kulkevaa ihmistä häiritään esimerkiksi tönäisemällä, ja samalla toinen henkilö nappaa kohdehenkilön repusta lompakon, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Korkalainen.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, miten nopeaa ja ammattimaista rikoksesta epäiltyjen toiminta on keskellä kirkasta päivää.

Poliisi: Näin voit ennaltaehkäistä taskuvarkauksia

  • Kiinnitä huomiota siihen, missä kuljetat lompakkoa tai laukkua.
  • Pidä lompakkoa sellaisessa taskussa, johon on vaikea päästä käsiksi.
  • Vältä säilyttämästä arvotavaroita housujen takataskuissa ja repun ulommaisissa taskuissa, joista on helppo napata tavaroita.
  • Laita lompakko ostosten jälkeen suojaisaan paikkaan kassissa sen sijaan, että jättäisit rahapussin muiden tavaroiden päälle

 

Lue myös:

    Uusimmat