Lusikkansa keihäsvalintojen soppaan heittänyt Lassi Etelätalo tavoittelee ensimmäistä MM-kisapaikkaansa: "Eiköhän se sitä kautta tule minulle"

Lassi Etelätalo kiskaisi itsensä Suomen mestariksi keihäänheitossa: Tulos tyydyttää todella paljon 2:29
Videolla Lassi Etelätalon haastattelu.

Lassi Etelätalolta nähtiin melkoinen yllätys, kun hän kiskaisi Kalevan kisojen keihäsmestariksi 84,11 metrin heitollaan. Etelätalon heitto vaikeutti entisestään MM-kisojen kolmannen heittäjän paikan valintaa.

Hän ilmoittautui kaarellaan valintakisaan Toni Kuuselan ja Tero Pitkämäen kanssa. Pitkämäki ei ole vielä avannut omaa kilpailukauttaan. Etelätalon mestaruus varmistui vasta viimeisellä heitolla.

– Minulla ei ole edes yhtään Suomen mestaruutta juniorisarjoista. Kaikkien aikojen ensimmäinen Suomen mestaruus maistuu hyvältä, Etelätalo sanoi MTV Urheilulle.

Etelätalon sarja oli muutenkin hyvää, sillä kolme heitto kantoi yli 80 metriin. 

– Tuntui todella hyvältä jo verryttelyssä. Se tuntui helpolta jo siinä vaiheessa, Etelätalo totesi.

Yleisurheilun Dohan MM-kisojen viimeiset valinnat tehdään 2. syyskuuta. Etelätalo nosti merkittävästi osakkeitaan Kalevan kisojen suorituksellaan.

– Kyllä se Dohan paikka kiinnostaa. En ole koskaan ollut MM-kisoissa ja tämä oli aika vahva näyttö siihen. Toivotaan, että sama kunto jatkuu vielä ja tulee pitkiä heittoja jatkossakin, niin eiköhän sitä kautta se paikka tule minulle, Etelätalo summasi.

Etelätalo heitti vuonna 2014 Zürichin EM-kisoissa neljänneksi. Samassa kisassa Antti Ruuskanen vei kultaa ja Pitkämäki oli pronssilla.


Lue myös:

    Uusimmat