Mainos

Lupaus ei ole pitänyt: Salossa tehtyjä älypuhelimia saadaan odottaa – mutta tältä se tulee näyttämään!

Tätä puhelinta ei moni uskonut näkevänsä valmiina, koskaan. Eikä se toisaalta täysin valmis varmasti olekaan.

Turing Robotic Industries, tutummin TRI tai Turing, saapui Saloon pari vuotta sitten melkoisin puhein ja itselleen luomin odotuksin. Sen oli tarkoitus tuottaa pikkukaupungille mieletön määrä työpaikkoja ja elinvoimaa oman tuotantolinjastonsa kautta. Sellainen oli valmiina varsinaissuomalaisen Salon alueella, edesmeneen Nokian matkapuhelinvalmistuksen jäljiltä.

Turingia ei vieläkään ole kuopattu lopullisesti, mutta esimerkiksi omaisuustakavarikot Suomessa kertovat karua kieltä. Pahimmat puheet ovat väittäneet, että yhtiön keulakuva Syl Chao on pelkkä huijari, joka kerää sijoittajatahojen rahoja suurten puheidensa ja kieltämättä hienosti toteutettujen tuotekonseptien avulla.

Mutta ainakin Barcelonan Mobile World Congressissa on esillä ihka aito Turing Phone. Vieläpä suomalaisen Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmällä höystettynä.

Laite on ulkoisesti valtavirrasta poikkeava, komea ja kulmikas. Se pysyy kädessä paremmin kuin vaikkapa iPhone. Värivalinnat ovat hillittyjä, arvokkaita ja niistä huokuu tyylikkyys. Kerrassaan mainio tuote luomaan positiivisia mielikuvia yhtiöstä.

Turing onkin ristiriitojen yhtiö. Se luo uskomattoman upeita tuotteita, mutta niitä ei ole koskaan nähty tuotannossa.

Tuorein tulokas Turing Apassionato on asiantuntijoiden mukaan ensimmäinen järkevillä tai edes realismia tavoittelevilla lupauksilla höystetty tuotelupaus Turingilta. Se on edeltäjiensä tavoin konseptituote, jonka tuotantoa ei ole aloitettu. Laitetta kehitetään Kiinassa.

Otsikkoa muokattu 1.3. klo 8.41.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.