Luottotoimittaja Matti Nykäsestä: "Korkkia on nyt ruuvattu kiinni"

Matti Nykäsen luottotoimittaja: Kaikkea ei voi kertoa 8:14

Matti Nykäsen pitkäaikainen luottotoimittaja Kai Merilä myönsi Huomenta Suomessa olevansa huolissaan mäkihyppylegendasta.

Kai Merilä kertoo Huomenta Suomessa, että hän on Matti Nykäsen luottotoimittajana ja ystävänä tottunut siihen, että mäkihyppylegendan kanssa sattuu ja tapahtuu.

– Matin kanssa minuutissa kaikki voi muuttua.

Viime viikolla Matti Nykänen oli Kai Merilän mukana muun muassa Radio SuomiPopin haastattelussa mainostamassa Merilän uutta kirjaa. Nykänen oli kuitenkin niin päihtyneessä tilassa, että haastattelu jouduttiin keskeyttämään.

– Ei sitä kukaan radiossa tiennyt, mikä tilanne on. Minulle se oli pettymys, koska edellisenä iltana oli sovittu pelisäännöt. Matti sanoi, että tulee tietenkin mukaan mainostamaan kaverin kirjaa. Siinä tuli työtapaturma ja kävi näin, Merilä summaa.

Nykänen on nyt lomailemassa ja Merilän mukaan mäkihyppylegenda on jälleen rajoittanut alkoholinkäyttöään.

– Matti on Turkissa lomailemassa ja korkkia on ruuvattu nyt kiinni taas.

Merillä myöntää olleensa vuosikausia huolissaan Matti Nykäsestä.

– Kaveria ei kuitenkaan jätetä! Matilla on painomustehumala. Jos juttuja ei tehdä, niin hän kokee olevansa hyödytön. Vaikka julkisuus toisinaan häntä loukkaakin.

Luottotoimittajan tulee päättää, mitä kertoo säilyttääkseen välit 

Kai Merilä on ollut myös monen muun julkisuudesta tunnetun persoonan luottotoimittaja. Hän kertoo, että toisinaan hän on joutunut tekemään tiukkoja valintoja sen suhteen, mitä hän julkaisee ja mitä ei.

– On tehnyt tiukkkaa. Olen niin sanoakseni luottopakki, joka pelaa molempiin suuntiin. Puolustaa ja hyökkää, joten aikamoista luovimista tämä on. Siinä täytyy tehdä aika nopeita päätöksiä siitä, mitä kerrotaan ja kerrotaanko ollenkaan, jos halutaan säilyttää ne välit. Toki toisellakin tapaa voi tehdä, että julkaisee kaiken, mutta sitten siltä julkkikselta ei enää toista kertaa saa haastattelua, Merilä nauraa.

Merilä ei suosittelisi julkisuutta kenellekään. Hän kertoo tosi-tv:n tehneen julkisuudesta ammatin, jota nuoret tavoittelevat.

– Pitäisi miettiä, että on jotain vietävää sinne julkisuuteen. Kannattaa ensin opetella joku talentti ja kokeilla sitten. 

Lue myös:

    Uusimmat