Luottokortti oiva apu pakastimen pesuun

Pakastin on syytä pitää hyvässä kunnossa. Puhdas pakastin kuluttaa vähemmän energiaa, pakastaa paremmin eikä haise tunkkaiselta.

Puhdista pakastimen sisäosat kahdesti vuodessa. Siirrä ruuat jääkaappiin tai kylmälaukkuun, mikäli ulkona ei ole pakkasta. Pyyhi seinät vedestä ja ruokasoodasta tehdyllä liuoksella - 2 ruokalusikallista ruokasoodaa kahteen desiin vettä.

Jotta saat myös pakastimen tiivisteet puhdistettua, kiedo luottokortti riepuun, kasta pesunesteeseen ja vedä tiivisteiden uria pitkin.

Muista imuroida pakastimen takaosa kerran vuodessa. Vedä pakastin ulos, Imuroi koneistoon kertyneet pölyt ja työnnä pakastin takaisin. Huomaathan kuitenkin jättää seinän ja pakastimen väliin kunnon välin ilmanvaihdon takaamiseksi.

Pakastimen energiatehokkain lämpötila on -18 astetta. Jos et tiedä sisälämpötilaa, laita lämpömittari lasilliseen ruokaöljyä yön yli pakastimeen. Mikäli mittari näyttää yhä liian lämpöistä lämpötilan alentamisen jälkeen, tarkista ettei ovet fuskaa. Laita paperin pala ovenpieleen, sulje ovi ja yritä vetää se pois. Ovi on tarpeeksi tiivis, jos tunnet vastusta paperia vedettäessä.

Lähde: Realsimple

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat