Luonnonsuojelualue joutui Harry Potter -fanien valtaamaksi – turisteja yritetään häätää kieltokylteillä

Harry Potter -elokuvasta tuttua kohdetta halutaan suojella paremmin. 

Freshwater Westissa Englannissa sijaitsevasta rannasta tuli suosittu turistikohde sen jälkeen, kun siellä kuvattiin kohtauksia Harry Potter ja kuoleman varjelukset -elokuvaan. Liikenne kauniiseen kohteeseen on ollut niin vilkasta, että luonnonsuojelujärjestöt ovat huolestuneet.

Rannalla sijaitsi Simpukkamökki, johon Harry Potter ystävineen pakeni. Mökin pihalla nähtiin myös yksi elokuvan koskettavimmista kohtauksista, Dobby-tontun kuolema.

Freshwater West sijaitsee luonnonsuojelualueella, jossa kasvaa orkideoita ja elää harvinaisia lintuja. Se on usein listattu Walesin kauneimpien rantojen joukkoon.

Alueelle on laitettu kylttejä, jotka kieltävät auton pysäköinnin yöksi. Nyt kyltteihin halutaan lisätä varoitus siitä, että yön yli pysäköityjä autoja saatetaan sakottaa.

Ympäristönsuojelujärjestö National Trustin mukaan jatkuvana ongelmana on ollut, että vierailijat leiriytyvät alueelle ja roskaavat.

Kunnanvaltuutettu Tony Wilcox kritisoi National Trustin vaatimuksia toteamalla, että järjestö aiheutti itse ongelman mainostamalla rantaa hyväksi paikaksi kuvata suosittuja elokuvia.

– Ettekö tajunneet, että tämä olisi lopputulos? hän ihmetteli.

– National Trust olisi saanut valtavan hyödyn, mutta nyt ihmisiä tulee joka puolelta maailmaa katsomaan Dobbyn Simpukkamökkiä.

National Trustin edustaja Jonathan Hughesin mukaan Freshwater Westin alue on useiden eri järjestöjen omistuksessa, ja elokuvassa nähty Simpukkamökki pystytettiin yksityiselle maalle. Hän huomautti, että järjestön aiemmat toimenpiteet alueelle pysäköinnin estämiseksi eivät ole toimineet.  

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja