Mainos

Luonnonsuojelijat puolustavat liito-oravia – hakkuut keskeytyivät Suomussalmella

Metsänhakkuut Suomussalmen Leipimäellä keskeytettiin poliisin mukaan tänään, koska luonnonsuojelijat estivät työn.

Yksi mielenosoittaja meni poliisin mukaan monitoimikoneiden lähelle ja kaksi konetta joutui keskeyttämään hakkuun joksikin aikaa.  

Metsähallitus pyysi poliisilta apua hakkuiden jatkumisen turvaamiseksi. Poliisi kävi paikalla tutkimassa työn keskeytystä ja määräsi alueella olleet luonnonsuojelijat poistumaan työmaalta. Poliisin mukaan nämä tottelivat käskyä.  

Luonto-Liiton mukaan hakkuissa rikotaan todennäköisesti luonnonsuojelulakia. Metsähallitus ei ole toistuvista pyynnöistä huolimatta keskeyttänyt hakkuita, vaikka alueella on liiton mukaan tehty uusia havaintoja liito-oravasta. Liitto on tuloksetta pyytänyt poliisia keskeyttämään hakkuut.  

Poliisin mukaan liitto teki tänään rikosilmoituksen luonnonsuojelurikoksesta. Maastoon lähetettiin Metsähallituksen ja ely-keskuksen asiantuntijoita katsomaan liiton ilmoittamia liito-oravahavaintoja. Poliisi ei keskeyttänyt hakkuita.  

Luonnonsuojelijat ovat vastustaneet hakkuita maanantaista lähtien. Maanantainakin yksi Luonto-Liiton mielenosoittajista pysäytti poliisin mukaan monitoimikoneen työn menemällä koneen lähelle.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.