Aktivistit estivät hakkuut Aalistunturilla Kolarissa – poliisi kiinniottamat mielenosoittajat nyt vapautettu

Metsähallituksen hakkuita vastaan Aalistunturilla Kolarissa mieltään osoittaneet aktivistit on vapautettu, kertoo Lapin poliisi.

Kiinni otettuja oli kahdeksan. Poliisin mukaan mielenosoittajat estivät liikenteen hakkuualueelle ja häiritsivät Metsähallituksen toimintaa tarkoituksellisesti.

Metsähallituksen hakkuita estänyt mielenilmaus keskeytettiin eilisiltana, ja paikalla olleet mielenosoittajat otettiin kiinni, poliisi kertoi. Poliisi on tutkinut tapausta nimikkeillä hallinnan loukkaus ja niskoittelu.

Aktivistit tiedottivat aiemmin keskeyttäneensä hakkuut sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Aalistunturilla, jonka alueelle on esitetty kansallispuistoa.

He vaativat Metsähallitusta luopumaan kaikista hakkuista kansallispuistoesityksen alueella, kunnes alueen suojeluesitykset on käsitelty ympäristöministeriössä. Mielenosoittajat vetosivat myös ympäristöministeriöön Aalistunturin suojelualueen laajentamisen ja kansallispuiston pikaisen perustamisen puolesta.

Mielenosoittajat eivät totelleet poliisin käskyjä

Metsäliike kertoo koostuvansa Elokapinan Metsäkapinan, Luonto-Liiton metsäryhmän ja Greenpeacen aktiiveista. Elokapina julkaisi maanantaina Twitterissä kuvia tapahtumapaikalta. Kuvissa näkyy kymmenen mielenosoittajaa kylttien kanssa.

– Olemme paikalla osana Metsäliikettä osoittamassa mieltä ilmastolle ja luonnolle tuhoisia hakkuita vastaan ja puolustamassa tulevaa kansallispuistoa, ryhmä viestitti.

Poliisi kertoi saaneensa tilanteesta tiedon vasta eilen tiistaina aamulla kello kymmenen aikaan ja saapuneensa paikalle iltapäivällä, jolloin se oli määrännyt mielenosoituksen siirtymään pois tiealueelta. Kun mielenosoittajat eivät siirtäneet esteenä ollutta telttaa, poliisi määräsi heidät poistumaan paikalta.

Lue myös:

    Uusimmat