Luonnon vahva antibiootti löytyy keittiöstäsi – lähes puolittaa keuhkosyövän riskin?

Pahanhajuisen hengityksen aiheuttajana tunnetun valkosipulin syöminen alentaa riskiä sairastua keuhkosyöpään uskomattoman tehokkaasti, väittää tuore tutkimus. Miten kyseistä kasvia kannattaa syödä, jotta sairastumisriski vähenee?

Kiinalaisen tutkimuksen mukaan syömällä raakaa valkosipulia kahdesti viikossa pystyy melkein puolittamaan keuhkosyöpään sairastumisen riskin. Tutkimuksen mukaan raa'an valkosipulin nauttiminen alensi riskiä sairastua keuhkosyöpään 44 prosenttia.

Keuhkosyöpä on erityisen yleinen sairaus etenkin tupakoitsevilla ihmisillä, mutta kyseisen tutkimuksen mukaan myös tupakoitsevilla riski sairastua väheni jopa 30 prosenttia.

Aiempien tutkimusten mukaan valkosipulin syöminen edistää keuhkojen toimintaa ja evää näin myös keuhkosyövän riskiä.Tämä ei ole kuitenkaan ainut tauti, jota kyseinen kasvi pyrkii tehokkaasti ehkäisemään. Myös muun muassa suolisyöpään sairastumisen riski on vähäisempi raakaa valkosipulia syövillä henkilöillä.

Jiangsu Provincial Centre for Disease Control and Prevention suoritti tutkimuksen, jonka aikana seurattiin 1424 keuhkosyöpää sairastavaa potilasta sekä 4500 tervettä ihmistä. Jokaisen ruokavaliota seurattiin ja kiinnitettiin erityishuomiota valkosipulin syömiseen sekä henkilöiden tupakointitapoihin.

Cancer Prevention Research -lehdessä julistettiin tulokset kyseisen kiinalaisen tutkimuksen perusteella. Tutkimustulokset puhuvat raa'an valkosipulin puolesta. Niillä, jotka söivät raakaa valkosipulia kahdesti viikossa, oli selkeästi pienempi riski sairastua keuhkosyöpään.

Valkosipulin (Allium sativum) aiheuttamat vaikutukset johtuvat luultavasti sen tuottamasta antibioottisesta yhdisteestä, allisiinista. Kyseinen kasvi tuottaa allisiinia, kun se pilkotaan tai murskataan.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja