Luonnolliset siivousvinkit: Nämä yllättävät puhdistusaineet löytyvät keittiön kaapeista

Joulusiivous vielä tekemättä ja puhdistusaineet niukassa? Kurkkaa keittiön kaappiin. Sieltä voi löytyä oikea puhdistaja moneen ongelmaan.

Luonnolliset puhdistusaineet ovat sekä ekologisia että edullisia. Lue näistä RealSimplen kokoamista vinkeistä, miten puhdistat muun muassa ruokailuvälineet tai oikein likaiset kädet:

Vaalea leipä

Huokoisella leivällä saat puhdistettua öljymaalaukset. Taputtele taulua hellästi leivänpalalla, jolloin se imee itseensä kerääntyneen pölyn ja lian.

Ketsuppi

Ketsupilla puhdistuvat messinkiset ja kupariset ruokailuvälineet. Hankaa pannut ja kattilat ketsupilla kostutetulla liinalla ja astiat saavat hetkessä kauniin kiiltonsa takaisin. Huuhtele vielä lämpimällä ja vedellä ja kuivaa kangasliinalla. Ketsupin puhdistava vaikutus perustuu kemialliseen reaktioon.

Kaurahiutaleet

Jos kätesi ovat oikein likaiset, käänny kaurahiutaleiden puoleen. Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon hiukan vettä, jotta saat aikaan paksun tahnan ja hankaa sitten käsiäsi tahnalla. Saat palkinnoksi puhtaat ja pehmeät kädet.

Riisi

Riisi pääsee sinne, minne harja ei yllä. Niinpä se onkin oiva tapa puhdistaa kapeakaulaiset pullot ja vaasit. Suihkuta astiaan kolme neljäsosaa lämmintä vettä ja lisää reilu ruokalusikallinen keittämätöntä riisiä. Peitä suuaukko kädelläsi ja ravista vimmatusti. Kaada riisi pois ja huuhtele vielä puhtaalla lämpimällä vedellä.

Tee

Kylmällä, vahvalla teellä saat puhdistettua ruosteiset puutarhatyökalut. Kaada tee ämpäriin ja laita työkalut joukkoon. Anna niiden liota muutama tunti ja pyyhi sitten huolellisesti kangasliinalla. Käytä kumihanskoja, jotta kätesi eivät tahriinnu.

Soodavesi

Soodavesi kiillottaa pinttyneen tiskialtaan. Hankaa allasta soodavedellä kostutetulla liinalla ja pyyhi sitten vielä uudestaan puhtaalla liinalla.

Maissitärkkelys tai ruokasooda

Näillä saat puhdistettua rasvatahrat matosta. Kaada pulveria tahran päälle, hiero ja anna vaikuttaa puoli tuntia. Imuroi sitten pulveri pois.

Lähde: RealSimple

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat