Luo joulutunnelmaa kauniilla valaistuksella

Joulussa tärkeää on tunnelma. Se syntyy väreistä, mauista, tuoksuista ja valaistuksesta. Kauniilla valaistuksella nostatkin joulukodin sisustuksen aivan uudelle tasolle.

Jouluvalot ovat usein kodikkaan lämpimiä ja perinteisin valaistus syntyy kynttilöiden avulla. Nykyään sisustajan ei kuitenkaan tarvitse luottaa pelkästään kynttilöihin, sillä kauniit led-valot ajavat saman asian. Tunnelmallisin kokonaisuus syntyy kuitenkin, kun yhdistät monenlaista valoa.

Led-valot ovat kynttilöitä turvallisempi vaihtoehto. Mikäli valitset valoja, jotka eivät huuda joulutunnelmaa, voit valaista kotisi niillä läpi talven. Markkinoilla onkin paljon niin sanottuja sesonkivaloja, joilla voi huoletta tunnelmoida koko pimeän kauden.

Jouluvalot eivät ole vain perinteisiä, vaan niitä löytyy moneen makuun. Perinteisten valoköynnösten rinnalle ovat nousseet erilaiset valkeat valaisimet sekä luonnonmateriaalit.

Kirkkaat ja lämpimät valosävyt tuovat tunnelmaa pimeyden keskelle. Kauniin valkoiset valaisimet taas jatkavat jouluista lumimaisemaa sisälle asti.

Sisustuksen eläintrendi näkyy myös jouluvaloissa. Koteja valaisevat nyt erilaiset talviset eläinkaverit, kuten kauriit ja ketut.

Yksinkertaisen tyylin nimeen vannova sisustaja saa joulukotiinsa potkua perinteisestä valosarjasta. Se näyttää hienostuneelta tyhjällä seinällä tai kalusteisiin kiedottuna.

Valaistuksessa pieni on usein kaunista, vaikka näyttävät valoasetelmatkin voivat luoda upean ja juhlavat tunnelman. Jo yksikin jouluvalo antaa kuitenkin oikean säväyksen, joten koko kotia ei ole tarpeen kuorruttaa valaisimilla. Parasta onkin luottaa omaan makuunsa ja valita valo, joka sopii parhaiten omaan kotiin.

Maaret Tiensuu, maaret.tiensuu(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat