Mainos

Lunta niskaan tänäänkin – Vapun sää yhä mysteeri

Huhti-toukokuun vaihteessa ja vapun lähestyessä moni toivoisi kevään jo viimeistään koittavan. Kuitenkin Ilmatieteen laitoksen ennusteiden mukaan keskiviikkona lumisadealue liikkuu maan itäosassa kohti pohjoista. Lumisade on ajoittain sakeaa ja samalla tuuli on navakkaa ja puuskaista.

– Kevät tulee keikkuen ja hitaasti. Tämä päivä on huomattavasti pahempi liikennepäivä Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa, Pohjois-Savossa ja Länsi-Suomessa, MTV:n meteorologi Pekka Pouta kertoo.

Lumi-räntää satelee tänään siis sakeasti eri puolilla maata. 

– Eilinen oli ihan nössö tilanne verrattuna tähän päivään, Pouta kommentoi päivän säätä. 

Erityisesti maan pohjoisosissa sekä Pohjois-Karjalassa, Pohjois-pohjanmaalla, Kainuussa, Pohjois-Savossa ja Länsi-Suomessa kannattaa varautua huonoon ajokeliin.

Iltapäiväruuhkan aikaan märkää lunta voi tupruttaa jopa Tampereen ja Jyväskylän korkeudella tuulen puhaltaessa pohjoisesta. Etelä- ja itäosissa maata on Poudan mukaan luvassa lähinnä kuuroja. 

– Nämä sateet väistyvät hitaasti ja sen jälkeen luvassa on poutaisempi ajanjakso, joka ei kovin pitkään meillä kuitenkaan ulotu. Vaan sieltä tulee seuraava sade lauantaina päälle.

Sitä ulottuuko seuraava matalapaine vapun päiville, ei kuitenkaan voi sanoa vielä varmuudella. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.