Mainos

Erittäin huono ajokeli riivaa Suomen keskiosia: "Lunta tulee ihan vaakasuorassa" – katso lähipäivien sääennuste paikkakunnallasi

Ajokeli on erittäin huono lumisateen, voimakkaan tuulen ja tuiskuavan lumen vuoksi keskisessä ja itäisessä Suomessa aina Kainuuseen ja Pohjois-Pohjanmaalle asti, kertoo Liikennevirasto. Ilmatieteen laitos varoittaa voimakkaista lumipyryistä, jotka heikentävät näkyvyyttä.

–  Tulee ihan vaakasuorassa se lumi, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jari Tuovinen.

Huonoimmat ajokelit ovat olleet aamupäivällä Savossa ja Pohjois-Pohjanmaalla ja ne liikkuvat päivän aikana kohti pohjoista ja itää, Tuovinen sanoo.

Nyt vaarallisen ajokelin varoitukset on annettu Keski-Suomeen, Kainuuseen, Pohjois-Pohjanmaan länsiosaan, Keski-Pohjanmaalle, Pohjois- ja Etelä-Karjalaan, Etelä- ja Pohjois-Savoon sekä Kymenlaaksoon.

–  Iltapäivän kuluessa sateet liikkuvat idemmäs ja pohjoisemmas ja vähän ehkä heikkenevät samalla. Illemmalla alkaa jo keli normalisoitumaan, Tuovinen kertoo.

Lapissa sateet jatkuvat yöhön asti. Tuovisen mukaan huomenna alkaa jo olla normaali talvikeli.

–  Mitään vastaavaa ei ole näköpiirissä.

Sateettomat päivät ovat lähiaikoina harvassa. Huomenna tosin idässä on jo selvästi poutaisempaa.

Etelään ei ole luvassa pysyvää lumipeitettä, Tuovinen kertoo. Nollaraja menee nyt Lappeenrannan ja Kouvolan välistä Jyväskylän kautta Kokkolaan.

Tampereen ja Oulun tieliikennekeskuksista kerrotaan, että onnettomuuksia ei ole huonosta kelistä huolimatta ollut tavanomaista enempää.

Katso alta vielä 102 paikkakunnan ennuste lähipäiville.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.