Mainos

Sakea lumisade ja kovat tuulet saapuvat Suomen ylle – Pouta: Ota etäpäiviä loppuviikoksi

4:05

Jo tänä iltana alkaa pyryttää reippaasti Suomen länsirannikolla. MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta kertoo sateen etenevän hitaasti, minkä takia lumikertymä tulee olemaan melko suuri.

Huomenna aamulla etenkin Turun seudulla aamuliikenne on todennäköisesti jo suurissa vaikeuksissa. Aamun aikana lumisade sakenee myös pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.

Meteorologi Pekka Pouta suosittelee etäpäiviä kaikille niille työntekijöille, jotka siihen huomenna torstaina ja ylihuomenna perjantaina pystyvät.

– Ainakin Länsi-Suomessa ja etelärannikolla työntekijöiden kannattaisi jo tänään junailla niin, että huomenna voisi ottaa etäpäivän. Ja viimeistään perjantaina suosittelen etäpäivää. Miksi ihmeessä?

– Koska perjantai-iltapäivään mennessä koko Etelä- ja Keski-Suomeen sataa 15 senttiä lunta. Lumi tulee kovan tuulen kera, joten nietokset voivat silloin olla kaksinkertaisia. Keskimääräinen nietos on 30 senttiä ja isommat voivat lähennellä puolta metriä.

Huomisaamuna pahin tilanne on Poudan mukaan jo aamulla lounaassa.  Helsingin seutuvilla sade voimistuu vähitellen. Sade alkaa aamuruuhkan aikaan, eikä lopu, vaan voimistuu iltapäivää kohti, kun ihmiset palaavat työpaikoilta kotiin.

– Perjantaina lumisade jatkuu ja leviää Kainuuseen saakka. Kainuun eteläpuolella ja Pohjois-Pohjanmaan eteläpuolella lunta tulle torstain ja perjantain aikana noin 15 senttiä, Pouta kertoo.

Lämpötila kohoaa jopa plussan puolelle, joten keli muuttuu hiljalleen liukkaaksi.

Katso Pekan tarkempi sääennuste videolta. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.