Lunta ehkä eteläänkin torstaina – pohjoisen ja etelän lämpötilaero jopa 25 astetta

Viikko alkaa lauhana, mutta sää viilenee väliaikaisesti viikon puolivälissä. Maan pohjoisosaan ja keskivaiheille pyryttää lunta, torstaina lumi voi käydä maassa etelässäkin. Lappiin ennustetaan jo kipakoita pakkasia.

Suomi kuuluu tälläkin viikolla matalapaineiden reitille. Sää jatkuu vaihtelevana.

Maanantai on lauha ja sateinen päivä. Tiistaina sää kylmenee jo pohjoisessa ja keskiviikkona myös etelämpänä.

– Keski- ja Pohjois-Lapin yli kulkee ensi yön ja tiistain aikana matalapaine, joka tuo sinne lumipyryn ja kovia tuulia. Tiistain ja keskiviikon aikana toinen matalapaine kulkee maan keskiosan yli. Tällöin lunta voi sataa Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa 10-20 senttimetriä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Pohjoisessa sää pakastuu jo tiistaina sateiden jälkeen. Keskiviikosta eteenpäin pohjoisessa voi olla päivisin -10…-20 astetta, öisin paikoin -20…-30 astetta.

– Etelässä ollaan pääosin plussalla tai öisin hieman pakkasella, joten etelän ja pohjoisen välinen lämpötilaero voi olla jopa 25 astetta.

Tämän hetken ennusteen mukaan jälleen uusi matalapaine olisi tulossa Suomeen torstaina.

– Tämä voi tuoda eteläänkin aluksi lunta. Sade muuttuu kuitenkin etelässä vedeksi eikä lumi jää maahan pitkäksi aikaa. Maan keskivaiheilla sataa torstaina ja perjantaina lunta ja räntää. Lunta voi tulla 20 senttimetriä, ennustaa Aleksi Jokela.

Tuulet voivat olla viikon mittaan kovia matalapaineiden yhteydessä.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:






Uusimmat