Lumisade iskee Jyväskylään juuri kulkueen aikaan – mäkikotkan viimeiselle matkassa luvassa lumisadetta, kylmää tuulta ja pakkasta

Mäkihyppylegenda Matti Nykänen siunataan tänään haudan lepoon Jyväskylässä. Keski-Suomeen on luvassa iltapäivällä lumisadetta, kylmää tuulta ja pakkasta, kerrotaan Forecalta. 

– Jyväskylässä on tänään talvinen sää, ensin lumisadetta sitten kylmää tuulta ja pakkasta, meteorologi Kristian Roine summaa hautajaisiltapäivän säätä.

Hautajaissaatto Jyväskylän keskustan läpi kohti Laajavuorta arviolta klo 13. Roineen mukaan hautajaissaattueen on vielä mahdollista saada niskaansa lunta. 

– On mahdollista, että lumisade jatkuu vielä silloin, Roine arvioi. 

Roineen mukaan myöhemmin iltapäivällä yhtenäinen lumisade on jo tauonnut. Sen sijaan kylmä luoteistuuli voimistuu, Roine kertoo. Tuuli on Roineen mukaan puuskainen ja lämpötila voi tippua viisi astetta pakkasen puolelle. 

Siunaustilaisuuden jälkeinen saattue alkaa Jyväskylän vanhan hautausmaan kappelilta noin kello 13 ja kulkee Taulumäen, vanhan Saarijärventien ja Ruokkeentien kautta Laajavuoreen. Siellä saattue pitää minuutin pysähdyksen, ja poliisi kehottaa ihmisiä saapumaan Laajavuoren hyppyrimäille hyvissä ajoin. Saattue päättyy Seppälänkankaalle.

Lue myös:

    Uusimmat