Mainos

Lumipyryt voivat hidastaa joulun junaliikennettä

VR on varautunut joulun aatonaattona alkaviin lumipyryihin.

- Ratatyöhenkilökunta varattu puhdistamaan vaihteita käsin, jos lumisade alkaa. Meillä on lisäksi lisätty varalla olevia vaunuja ja runkoja sen varalta, jos liikenteeseen tulee ongelmia, kertoo VR:n kaukoliikennejohtajan Ari Vanhanen.

Myöhästymisiin kannattaa Vanhasen mukaan varatoimista huolimatta varautua.

- On ilman muuta selvää, että jos lumisade tulee voimakkaana ja vielä tuulen kanssa, niin kyllä se myöhästyttää vaihteiden kääntöä ja junien kulkemista.

Myöhästymiset riippuvat lumen määrästä sekä tuulen voimakkuudesta.

- Pahinta on, että jos tällaisella kymmenen asteen pakkasella alkaa kovasti sataa lunta tuulen kanssa. Silloin helposti tulee puolesta tunnista tuntiin olevia myöhästymisiä. Lisäksi voi olla, ettei kaikkia junia pystytä liikennöimään. Jos sen sijaan lämpötila lauhtuu ja vaihteen lämmittimet jaksavat sulattaa lunta, niin myöhästymiset ovat varmasti pienempiä.

Raiteilla menoliikenne käynnistyi jo viime viikon perjantaina. Joululiikenne jakautuu junaliikenteessä tasaisesti kaikille joulunaluspäiville. VR:llä on joululiikenteessä käytössään koko kalustonsa. Esimerkiksi yöjuniin on lisätty 7 000 lisäpaikkaa joulun ajaksi.

VR:n mukaan joululiikenteessä junalla matkustaa 50 000 matkustajaa.

(MTV3)

Lue myös:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.