Varoitus erittäin huonosta kelistä! Lumipyry pyyhkäisee Suomen yli, uutta lunta jopa 15 senttiä

Yön ja tämän päivän aikana Suomen yli pyyhkäisevä lumipyry voi tuoda paikoin jopa 15 senttiä lisää lunta maan keskivaiheille. Ilmatieteen laitos on antanut useita varoituksia huonosta tai erittäin huonosta ajokelistä.

Forecan meteorologi Anna Latvala kertoo Forecan blogissa, että tuuli voimistuu päivän aikana maan etelä- ja keskiosassa, joten lumi tulee pyryttämällä.

– Torstain aikana maan keskiosassa, etenkin Pohjanmaan ja Pohjois-Karjalan välillä, voi sataa lunta paikoin reilut 15 senttimetriä. Paikoin runsaskin lumisade ulottuu Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun eteläosaan asti.

– Laajemmin maan keskiosassa lunta tulee arviolta 5–10 senttimetriä ja Satakunnassa sekä monin paikoin Pirkanmaalla pari senttimetriä. Pohjoisessa sataa vain paikoin vähän lunta.

Myös etelään on luvassa sateita, jotka tulevat etelän sisämaassa aluksi lumena ja muuttuvat vedeksi.

Lapissa jopa yli 20 astetta pakkasta

Päivälämpötila on tänään etelässä 3–6 astetta plussalla, ja Vaasa–Ilomantsi-linjan eteläpuolella ylimmillään 0–4 plusastetta.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa mitataan 5–10 pakkasastetta.

Lapissa pakkasta on 8–18 astetta, mutta Pohjois-Lapissa jopa yli 20 astetta.

Varoituksia ajokelistä

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksia huonosta tai erittäin huonosta ajokelistä suureen osaan maata.

Ajokeli on erittäin huono Keski-Suomessa, Pohjois- ja Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Pohjanmaalla sekä Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla.

Ajokeli on huono Satakunnassa, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Pirkanmaalla, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa.

Myös merialueilla on tuulivaroituksia.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Katso viiden vuorokauden ennuste yli sadalle paikkakunnalle!

Jos ennuste ei näy, voit katsoa sen tästä!

Lue myös:

    Uusimmat