Mainos

Lumipyry iskee myös pohjoiseen – ajokeli jopa erittäin huono

Lumi- ja räntäsateet jatkuvat keskiviikkonakin maan itä- ja keskiosassa, mutta levittäytyvät nyt myös maan pohjoisosaan. Ajokeli voi olla paikoin erittäin huono ja tuuli voimakasta. Sähkökatkot ovat mahdollisia.

Tiistaina iltapäivällä sadealue on itäisen ja keskisen Suomen yllä. Ensilumi on satanut paikoin itään, esimerkiksi Joensuussa mitattiin Ilmatieteen laitoksen mukaan aamulla 9 senttimetriä ja Ilomantsissa 7 senttimetriä lunta.

Tiistaina iltapäivällä sateet tulevat laajalti räntänä. Illan aikana sadealue levittäytyy kohti pohjoista.

– Tänään illalla lumipyry alkaa Kainuussa ja Koillismaalla. Tilanne näyttää ikävältä, sillä samoilla alueilla myös tuuli on voimakasta. Lumisade on ajoittain sakeaa ja tuuli voi katkoa sähköjä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Ensi yönä pakkasta voi olla selkeillä alueilla lännessä, etelässä ja Lapissa.

Keskiviikkoaamuun mennessä sadealue on suunnilleen Lappeenranta–Jyväskylä–Oulu–Rovaniemi-linjan itäpuolella ja sateet ovat yleisesti lunta tai räntää.

– Tilanne on pahin pohjoisen Suomen itäosassa, missä ajokeli voi olla erittäin huono. Koillismaalla, Kainuussa ja Keski-Lapissa lunta voi sataa 10-20 senttimetriä. Keskiviikkona iltapäivällä koko maan pohjoisosa on sadealueen alla. Pohjois-Savosta kohti Käsivarren Lappia sadealueen länsireunassa tulee enimmäkseen lunta tai räntää. Sadealueen itäreunalla sateet muuttuvat jälkipuolella vetisemmiksi, sanoo Mäntykannas.

Keskiviikkona lämpötilat ovat sateessa 0-2 asteessa. Etelässä ja lännessä tuuli kääntyy puhaltamaan lännestä ja lämpötilat kohoavat kymmenen asteen tienoille.

Torstaiksi matalapaineen keskus sadealueineen jää pyörimään Lapin päälle. Pahimmillaan siellä tulee räntää ja lunta kaksi vuorokautta. Torstain kuluessa lämpötilat alkavat kuitenkin kohota myös pohjoisessa.

– Etelä- ja Itä-Suomessa tulee torstaina runsaita vesisateita ja sää lämpenee selvästi. Etelässä ja Keski-Suomessa ollaan 10-15 asteessa, ennustaa Markus Mäntykannas.

Lumet sulavat todennäköisesti perjantaihin mennessä koko maasta.

Seuraa lumi- ja räntäsateiden etenemistä ja ennustetta MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja