Mainos

Lumipyry aiheutti kolareita

Yksin Etelä-Suomen läänin alueella sattui yli 140 kolaria. Turmat olivat pääasiassa peltikolareita. Rankka lumisade aiheutti myös sähkökatkoja Lounais-Suomessa ja läntisellä Uudellamaalla.

Lumen ja sohjon liukastamilla maanteillä ja kaduilla on sattunut runsaasti tieltä suistumisia ja peltikolareita varsinkin etelärannikolla. Yksistään Etelä-Suomen läänin alueella tuli poliisin tietoon iltaan mennessä 140 kolaria. Liikenneturmat olivat etelärannikolla pääasiassa peltikolareita.

Autoilijoiden lisäksi liukkaudesta kärsivät myös jalankulkijat, jotka työllistivät poliklinikoita. Esimerkiksi Helsingissä sattui liukastumisia niin paljon, että Marian sairaalaan jouduttiin kutsumaan töihin ylimääräinen lääkäri. Lisäksi Töölön sairaalassa jouduttiin pitämään leikkaussaleja auki tavanomaista pitempään.

Vakavin turma etelärannikolla sattui Inkoossa, missä henkilöauto luisui päin toista puolenpäivän aikaan. Onnettomuudessa loukkaantui lievästi kuusi ihmistä, ja tie oli pari tuntia suljettuna muulta liikenteeltä.

Etelärannikon huonon tilanteen aiheutti kaakosta puhaltanut tuuli, joka toi kerralla lunta esimerkiksi Porvooseen 22 ja Helsinki-Vantaalle 16 senttiä.

Pahin liikenneturma sattui Mäntyharjulla Etelä-Savossa, missä kahdeksanvuotias poika kuoli jäätyään puutavararekan alle. Rekan kuljettaja ei ehtinyt edes jarruttaa jäisellä tiellä.

Kaksi ihmistä loukkaantui vakavasti nokkakolarissa Vammalassa. Kesälahdella Pohjois-Karjalassa loukkaantui puolestaan viisi henkilöä risteyskolarissa.

Sähkökatkoja lounaisessa Suomessa

Useita tuhansia talouksia on ollut ilman sähköä Lounais-Suomessa ja läntisellä Uudellamaalla iltapäivällä ja illalla. Pääsyynä oli raskas lumi, joka taivutti puita sähköjohtojen päälle. Sähkökatkokset alkoivat noin kello 16 ja suurin osa vioista saatiin korjattua illalla.

-Vikoja on korjattu, mutta illan aikana niitä on ilmennyt myös uusia. Sähköttömien talouksien määrä on kerrallaan ollut noin 5000:n ja 7000:n välillä, kertoi käyttöpäällikkö Esko Poikela Fortum Sähkönsiirto Oy:stä.

Poikela kertoi, että viat oli saatu pääosin korjatuksi klo 21 aikoihin. Yksittäisiä vikoja saattaa Poikelan mukaan esiintyä vielä yöllä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.