Mainos

Lumimyräkkä piiskaa Suomea: Räntää vihmoo jo iltapäivällä ja merellä riehuu myrskytuuli – Pekka Pouta: "Kerrankin näin päin, että viikonloppua kohden sää paranee"

Viikko on alkanut hyytävissä merkeissä. Etelä- ja Keski-Suomen ylle asettunut matalapaine syvenee ja voimistuu, imien kylmää ilmaa kohti etelää. Sateet muuttuvat alkuviikosta vielä selvästi lumisemmaksi. 

Meteorologi Pekka Pouta kertoo, että Etelä- ja Keski-Suomessa sateet ovat tänään pääosin vettä ja räntää. Eniten lunta tulee Etelä-Lapin kohdilla.

Myös Porin pohjoispuolella sateet ovat tulleet sakeimmillaan jopa lumena. Tienpinnat ovat kuitenkin lämpimiä, ja lumi on sulanut pitkälti sohjoksi tien pinnalle.

Lunta voi tulla reippaasti

Keski-Suomen paikkeille asettunut saderintaman luonne muuttuu iltaan mennessä räntäisemmäksi. Illan ja yön aikana sade muuttuu pääosin lumeksi.

Huomisaamuna melko laajalle alueelle maan keskiosaan voi tulla jopa 10 senttiä lunta, voimakkaan tuulen kera. Pääosa myrskytuulista puhaltaa kuitenkin merellä. 

– Sade jatkuu koko tiistain. Eniten lunta tulee Jyväskylä–Pohjois-Karjala -akselilla, missä keskiviikkona iltapäivällä voi olla jopa 30 senttimetriä lunta, Pouta ennustaa.

Lämpötilat käyvät Poudan mukaan etelässäkin vain muutaman asteen plussalla keskiviikkona ja torstaina.

Viikonloppuna takaisin keväisempiin tunnelmiin

Viikonloppua kohden talvisempi sää alkaa hälventyä. Perjantaina alkaa lämmetä, kun etelässä ja lännessä voi olla yli viisi astetta plussaa.

– Kerrankin näin päin, että viikonloppua kohden sää paranee. Viikonloppuna ollaan korkeapaineen alueella ja päästään jopa yli 10 asteen. Korkeapaine tarkoittaa, että luvassa on kylmiä öitä ja lämpimiä päiviä, Pouta sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja